Al Girona, li va costar entrar al partit. Tant, que al quart d'hora, l'Eibar ja s'havia avançat al marcador mitjaçant un penal transformat per Charles i tranquil·lament hauria pogut ampliar el marcador si Orellana hagués escollit bé en dues passades de la mort claríssimes en què no va triar bé. El VAR va aparèixer (m.11) per decretar unes mans d'Aday a dins l'àrea després que l'àrbitre no les hagués assenyalat. El llançament el va materialitzar tranquil·lament Charles.

El Girona estava estabornit a mercè d'un Eibar que no havia sentenciat perquè no havia volgut. Això sí, continuava viu al partit i de mica en mica s'anava despertant del ruixat. Eusebio havia apostat per mantenir el 4-3-3 amb Aday d'interior per l'esquerra i Muniesa de lateral. Van caldre vint minuts llargs perquè l'equip reaccionés i ho va fer gràcies a un servei de falta de Granell que va acabar amb la pilota al fons de la xarxa després que Dmitrovic se l'empassés. L'assistent, però, va invalidar l'acció per fora de joc de Bernardo, que havia aparegut en la trajectòria de la pilota. Aquest cop, el VAR no rectificaria l'àrbitre.

El Girona semblava treure's la son de les orelles. Això sí, sobre el terreny de joc, els homes d'Eusebio no es mostraven gens clarividents. A més a més, veien com l'Eibar els buscava les pessigolles a l'esquena de Douglas Luiz i Granell, amb la mobilitat d'extrems de De Blasis i Orellana i l'aparició de Jordan. Els bascos, però, ja no generaven perill i veurien com Stuani començava a carregar-se el Girona a l'esquena. L'uruguaià, juntament amb el VAR, es convertiria en el gran protagonista del final de la primera part. Primer, en rematar de cap a gol una precisa centrada de Porro que suposava l'empat. I al cap de cinc minuts i amb el Girona bolcat, empenyeria a la xarxa una deixada de Bernardo a centrada de Granell. Després que l'assistent anul·lés el gol per fora de joc i d'un parell de minuts d'incertesa i confusió, el VAR va indicar que el gol era vàlid i va pujar al marcador. Amb cinc minuts, el Girona havia capgirat el desavantatge i es trobava al davant d'un escenari d'allò més positiu. Tot i l'avantatge, el Girona veuria castigada la seva discreta primera part abans del descans. Els dubtes del VAR per concedir el gol d'Stuani van que fer que s'afegissin cinc minuts de descompte. Temps suficient perquè la defensa badés en un córner i Arbilla rematés sol de cap per empatar.

La represa va començar amb un Girona més intens. Dominador amb pilota, els d'Eusebio aclaparaven un Eibar que treia aigua com podia. Portu es va plantar dos cops sol davant Dmitrovic, però la defensa va evitar que rematés en última instància. Tot i això, les ocasions clares no arribaven i l'Eibar, en canvi, en va fer prou amb una per tornar-se a avançar al marcador. Sergi Enrich va regirar el coll da manera inhumana per enviar, magistralment, la pilota lluny de l'abast de Bounou.

El gol va fer mal a un Girona feble mentalment que es tornava a veure per sota al marcador. Eusebio va intentar sacsejar l'equip amb Lozano, Doumbia i Roberts. La sala de màquines, però, no rutllava i les pilotes no arribaven a dalt. Ni espurna, ni empenta ni rauxa hi va haver en els minuts finals. De fet, l'Eibar no va patir d'ençà del 2-3. El Girona havia abaixat els braços. O no podia, que seria més preocupant. Tampoc en els cinc minuts d'afegit es va intentar posar a prova Dmitrovic en un trist final de partit.