El Girona ha evidenciat que no viu precisament el seu millor moment de la temporada. En un amistós a Peralada s'ha vist superat pel Toulouse, que ha anat de menys a més i que n'ha fet prou amb un bon cop de cap de Bodiger i les intervencions del seu porter. Els d'Eusebio, millors al primer temps, no han sabut transformar en gol les seves oportunitats, que no han estat poques. Derrota per la mínima i al ratxa sense guanyar, encara que no hagi estat un matx oficial, que s'allarga.

Sense els tres internacionals (Lozano, Stuani i Bounou), ni tampoc amb els descartats Iraizoz, Bernardo, Alcalá, Granell i Aday (tots, amb molèsties, han descansat per precaució), Eusebio ha tret un onze titular amb tot de jugadors del primer equip. Dia de retorns, amb Ramalho i Planas jugant després de sortir de les seves respectives lesions, i amb Mojica a la banqueta. Tres centrals i carrilers, tot intentant mantenir l'equip actiu i donar minuts als menys habituals en una setmana atípica i sense Lliga amb motiu dels compromisos de les seleccions.

Malgrat treure un equip experimental, amb bastantes novetats, i jugar en un terreny de joc diferent com ho és el Municipal de Peralada, és cert que ha estat el Girona el que ha dut la batuta. Al davant, un Toulouse imprecís i que ha funcionat a batzegades. El conjunt francès, amb un munt d'internacionals repartits per mig món, s'ha presentat també amb un equip de circumstàncies. I s'ha notat. Poques arribades i només cert perill en algun contracop aïllat. En un d'ells, just abans del quart d'hora, Mubele ha collit el refús de Suárez i l'ha batut amb una canonada. Estava en fora de joc i l'àrbitre ha invalidat l'acció. Ha estat l'única ocasió amb cara i ulls de tot el primer temps.

Uns 45 minuts en què Doumbia i Patrick Roberts han estat els principals protagonistes en l'atac blanc-i-vermell. El primer perquè, tot i intentar-ho de mil i una maneres, no se n'ha sortit. Si no relliscava, li robava la pilota un defensa en última instància o era Goicoechea el que rebutjava el seu cop de cap. I l'anglès, que ha anat de menys a més, ha tingut el gol en dues oportunitats consecutives. A la primera, bona intervenció del porter. A la segona, cacau que ha llepat el pal.

Molt clara també ha estat l'acció del minut 12. Tan alta era la pressió del Girona que Jullien se l'ha jugat. Passada enrere cap al porter tan defectuosa que a punt ha estat de sorprendre Goicochea. Just abans del descans ha arribat l'ensurt de la tarda. En una topada entre Pere Pons i el central Cahuzac, aquest últim ha quedat estès a la gespa. El fort impacte li ha afectat part de la cara i les costelles; fins i tot se l'ha sentit gemegar, abans de marxar del camp pel seu propi peu.

El pas endavant l'ha fet el Toulouse després del descans. Sense Borja a la gespa, al Girona se li han acabat les idees. I la benzina. Millor han estat els de Casanova, que han sovintejat els dominis del seu rival, tot picant pedra buscant el gol. Jean n'ha tingut un parell i de clares. Al 50, ha estat Suárez el que ha tret una molt bona mà en un xut creuat. I al 65, si Jean no ha marcat ha estat perquè Marc Vito, llavors ja al camp, ho ha evitat amb una gran intervenció.

Poques notícies dels d'Eusebio, que no han ofert la mateixa imatge incisiva del primer temps. Alguna cursa sense massa sentit de Portu, les internades de Pedro Porro i Planas per banda, però poc més. Més i millor estava el Toulouse i per això ha arribat el 0-1. En un servei de falta, Bodiger ha saltat per sobre de Ramalho i ha rematat, de cap, al fons de la porteria. Quedaven 20 minuts i tocava remuntar. Era llavors quan entrava Mojica al camp.

Seva ha estat una centrada, al 74, que ha acabat amb un cop de cap picat de Portu que ha tret Goicochea amb una brillant aturada. També ho ha provat Soni, una mica més tard, però el seu xut amb efecte s'ha perdut fora. Més desviat ha estat el llançament de Douglas Luiz al 85. Sense perill. L'última, i després de dos córners consecutius, per a Ramalho. També amb el cap i de nou, a les mans de Goicochea. Un autèntic malson.

GIRONA: Suárez, Pedro Porro, Ramalho, Juanpe, Muniesa, Planas, Pere Pons, Aleix Garcia, Borja García, Patrick Roberts i Doumbia. També han jugat: Bueno, Portu, Douglas Luiz, Èric Montes, Marc Vito, Paik, Mojica, Soni, Andzouana.

TOULOUSE: Goicoechea, Moreira, Bessile, Jullien, Diarra, Cahuzac, Sidibe, Jean, Manu García, Ngoumou i Mubele. També han jugat: Bodiger, Adli, Antiste, Sanna, Bremont.

GOLS: 0-1, Bodiger (min. 69)

ÀRBITRE: Sergi Carrero Barrera. Ha amonestat Èric Montes, Douglas Luiz (Girona); Cahuzac, Bodiger (Toulouse).

ESTADI: Municipal de Peralada. Uns 400 espectadors a les graderies.