Àlex Granell continua afegint mèrits i reconeixements a la seva trajectòria esportiva. Lluny queda ja el seu fitxatge pel Girona i estrena a Segona A, el primer gol de blanc-i-vermell o, fins i tot, l'ascens a Primera. El migcampista gironí va tastar la màxima categoria la passada temporada vivint i gaudint un any inoblidable amb l'equip de la seva ciutat. La victòria contra el Reial Madrid, el debut contra l'Atlètic a Montilivi o el primer gol davant el Llevant seran moments que no se li esborraran de la retina en una temporada històrica per a l'entitat. A més a més, aquest curs, Granell ha vist com li arribava també la responsablitat de lluir el braçalet de capità del Girona arran de l'adeu d'Eloi Amagat. L'últim reconeixement li va arribar en ser nomenat millor futbolista català del curs 2018-19 per la Federació Catalana de Futbol. Granell rebrà el guardó a la 7a edició de la Gala de les Estrelles del Futbol Català que organitza la Federació i que se celebrarà dimarts que ve (2/4 de 8).

Les votacions dels clubs, federats i del jurat han donat a Granell el premi amb un 34,9% de vots totals (40% del jurat i 29,8 al web). El gironí ha superat a la votació l'actual davanter del Vila-real i ex de l'Espanyol Gerard Moreno (31,4%), els blaugranes Sergio Busquets (16,4) i Jordi Alba (15,6%) i l'atacant del Reial Madrid Mariano Díaz (1,7%), que el curs passat va jugar a l'Olympique de Lió. En categoria femenina, la millor jugadora de l'any 2018 ha estat Marta Corredera de l'Atlètic de Madrid (32,4% de vots) per davant d'Alèxia Putellas i Aitana Bonmatí del Barça. Pel que fa al jugador amb més projecció, el guardó ha estat per al barcelonista Carles Aleñà que ha superat en les votacions Sergio Gomez (Borussia Dortmund) i Jordi Mboula (Mònaco). En categoria femenina, la futbolista amb més projecció és Maria Llompart (Espanyol).

Els artífexs dels ascensos a la Liga Santander del Reial Valladolid, Sergio González, i de l'Osca, Joan Francesc Ferrer, Rubi, aquest últim actual entrenador de l'Espanyol, comparteixen el premi al millor preparador de la temporada 2017-18 amb un 42,6% dels vots. Un escaló per sota s'hi situen el seleccionador de Bèlgica, Robert Martínez (40,2%), i el preparador del Manchester City, Josep Guardiola (17,2%). També han estat distingits com a màxims golejadors catalans els davanters del Reial Madrid Mariano Díaz i el del Pequín Guoan Jonathan Soriano, així com Alèxia Putellas (FC Barcelona). El millor àrbitre català de l'any ha estat Xavier Estrada Fernández.

A més a més han estat premiats els jugadors de futbol sala Marc Tolrà (FC Barcelona), Berta Velasco (AE Penya Esplugues), així com Javi Rodríguez, actualment entrenador del Futsal Marigliano.