Per més que Carles Planas li volgués veure el costat positiu i parlés d'un «bon partit», el resultat és el que és. Un 0-1. Derrota. I un nou marcador en contra que allarga la mala inèrcia del Girona. Sigui en partits oficials o en amistosos. Contra el Tolosa i a Peralada, es van trobar a faltar, i molt, els gols d'Stuani. Perquè Doumbia, ahir, avui i segurament també demà, no arribarà al nivell de l'uruguaià. Perquè Roberts no és un golejador nat i Portu continua negat de cara a porta. Si a tot això se li suma un porter inspirat, no hi ha res a fer. Als d'Eusebio els va faltar punteria, un xic de sort i mantenir el to físic fins al final. Dominadors i insistents al primer temps, es van veure superats a la represa. Un gol de cap Bodiger, amb una possible falta sobre Ramalho en el salt, va decidir. Tot plegat, el dia que el basc, i també Planas i Mojica, reapareixien. Precisament el colombià va demostrar, amb ben pocs minuts, que pot ser una arma ben perillosa per als gironins. Amb ell a la gespa l'equip va despertar. Suficient per un ruix final en què es va voler més que no pas poder.

Sense els internacionals i amb uns quants jugadors (Alcalá, Aday, Bernardo, Iraizoz i Granell) descansant per precaució, l'esquema que ahir tocava posar en pràctica era el de jugar amb tres centrals i dos carrilers. L'aposta, de sobres coneguda per la plantilla, va funcionar al primer temps, però va fer fallida amb el pas pels vestidors. Potser per la fatiga, o perquè el Tolosa va despertar i va imposar el seu físic. Qui sap. Amb Borja al camp, el Girona va estar millor. Més clarivident. Ràpid en la circulació i capaç de generar suficients oportunitats com per avançar-se en el marcador. El problema, va ser que no se'n va sortir en els metres finals. Una mala passada enrere de Jullien va estar a punt de comprometre al seu porter abans del quart d'hora. I Roberts en va tenir dues seguides més tard; una la va treure Goicoechea i l'altra va fregar el pal. S'hi va sumar Doumbia, encara que no va ser el dia de l'ivorià. La seva primera jugada, entrebancant-se tot sol, així ho feia preveure. Després, se li va fer de nit i un defensa li va pispar la cartera en última instància. Més clar va ser el seu cop de cap passat el quart d'hora. Els reflexos d'un inspirat Goicoechea van evitar l'1-0. A l'altra porteria, ni rastre del Tolosa. Alguna passada filtrada i velocitat al contracop, però res. Això sí, l'únic xut entre pals va acabar en gol. Anul·lat, però, per fora de joc de Mubele, que va collir el rebuig de Suárez.

L'escenari va canviar de dalt a baix al segon temps. Sense Borja, es va passar a jugar més directe perquè Aleix no participava en la creació i es buscava la velocitat de Portu. Més entonat i millor físicament, el Tolosa va avisar amb dues clares ocasions de Jean. Suárez, primer, i Marc Vito, després, van evitar el gol. No va fallar Bodiger. Va saltar més que ningú, superant Ramalho (els jugadors del Girona van reclamar falta) i fent pujar el 0-1 al marcador.

Si els d'Eusebio van reaccionar va ser perquè van tirar d'orgull i perquè Mojica, lesionat des de l'agost, va entrar al camp. Seva va ser una perillosa centrada que va acabar amb un cop de cap picat de Portu. De nou va aparèixer Goicoechea. Els intents a la desesperada de Douglas Luiz, Soni i Ramalho no van servir de res. S'acabaria imposant el Tolosa. Un amistós sí, però al cap i a la fi, derrota del Girona.