Eusebio, tot el seu cos tècnic, els companys de vestidor i l'afició segurament hauran celebrat l'ensopegada de l'Uruguai a Seül d'ahir com una victòria. Cristhian Stuani va estar-se més d'una hora al camp. Va ser titular. Però, i aquí arriba la bona notícia per als interessos del Girona, no es va lesionar. Primera prova de foc superada i d'aquí a pocs dies que vindrà la segona, al Japó. Després, quilometrada per tornar a l'espera que vingui d'una peça i que l'únic que s'hagi de lamentar sigui la fatiga d'una pallissa com ho és un viatge d'aquestes proporcions. Peça imprescindible per al col·lectiu en el que va de temporada; autor de 8 dels 10 gols que duu l'equip a la Lliga, Stuani és, dels tres internacionals de la plantilla, el que afronta un viatge més llarg durant aquests dies. L'Uruguai jugava ahir contra Corea del Sud al World Cup Stadium de Seül. Un matx que van acabar perdent per 2-1, per culpa dels gols de Uijo Hwang i Wooyoung Jung. Sense Luis Suárez, lesionat, al 7 blanc-i-vermell li va tocar sortir d'inici tot fent parella d'atac el davanter del PSG, Edinson Cavani. No va marcar i als 61 minuts va enfilar el camí dels vestidors, rellevat per Maxi Gómez i amb encara 0-0 al marcador.

Ara li queda encara un segon compromís. Serà aquest proper dimarts, 16 d'octubre. El Saitama 2002 acollirà un Japó-Uruguai. Una nova oportunitat per veure a Stuani en acció. Serà avui quan l'expedició marxarà cap a Tòquio, on s'hi estarà durant uns dies. Algun entrenament i després, partit. En acabat, serà l'hora del retorn. Les previsions diuen que el davanter no es reincorporarà a la disciplina del Girona fins aquest proper dijous. La part positiva és que l'equip d'Eusebio no li tocarà competir fins al dilluns, en el darrer matx de la propera jornada. Això li dona cert marge al futbolista perquè descansi i carregui piles. Perquè Stuani, torni més o menys cansat, té molts números de jugar a Anoeta. Els seus números el converteixen en imprescindible.

Qui ja ha complert amb la seva selecció és el Choco Lozano. Dimecres era titular en l'amistós entre Hondures i els Emirats Àrabs a l'estadi Lluís Companys de Barcelona. Duel que va acabar amb empat (1-1). Va ser titular per ser rellevat als 58 minuts.

El tercer en discòrdia és Yassine Bounou. La seva selecció entra avui en acció, a Casablanca. El Marroc disputa el primer dels dos compromisos oficials amb les Illes Comores, classificatoris per a la propera edició de la Copa Àfrica de l'any vinent. Caldrà veure si el porter és titular o si, com va passar al Mundial, és suplent. El segon matx no arribarà fins el proper dimarts.