14 de octubre de 2018
14.10.2018
Diari de Girona

Els penyistes del Girona troben raons per celebrar

Sant Feliu de Guíxols acull la VI Trobada de Penyes del club de Montilivi

14.10.2018 | 00:54
Els penyistes del Girona troben raons per celebrar

És un luxe i un honor ser partícips d'aquesta història. Només penso en aquells que no ho poden veure i avui són al cel: l'avi, amics que m'estimo... Tots els que fa anys que seguim el Girona i el sentim nostre hem complert el somni de veure'l competir a Primera», diu Jordi Berna, soci de la Penya Immortal i un dels presents a la VI Trobada de Penyes del Girona, celebrada ahir a Sant Feliu de Guíxols, i que va comptar amb la presència d´en Delfí Gelí, president; Albert Mateos, cap de l´àrea social; Cristobal Sánchez, regidor de Cooperació de l´Ajuntament de Girona, i David Oliveras, regidor d´Esports de Sant Feliu, en representació d´una entitat que viu la transició Machín-Eusebio amb naturalitat. «El problema el té l´abonat; ni quan guanyàvem érem els millors ni ara som dolents, sempre hi ha un terme mig. Quan va arribar en Pablo vam començar malament i tots sabem com va acabar, s'ha d'anar de mica en mica i ser optimistes. Aquí sempre hi ha hagut aquesta cultura: anar tots a una quan les coses van bé i desaparèixer i criticar quan venen els problemes», assegura Joan Elias, fundador de la Penya Saltenca. «No serà fàcil, però la il·lusió ho pot tot. Estem molt ben acostumats, hem posat el llistó molt alt i no podem oblidar que som humils. Quan arribin les dificultats, haurem de saber patir», continua l´Òscar Fernández, també de la Immortal. Entre cerveses, partides al futbolí i a la botifarra, esperaven inquiets l´hora de dinar. Com quan descompten els minuts perquè l´àrbitre xiuli l´inici a Montilivi, ho feien amb una rialla i xerrant envoltats d´uns 150 amics.

Xavier Torres, president dels Paparres, ho té clar: «Vivim un moment dolç, que hem de valorar. El temps ens ensenyarà realment la magnitud del que estem fent. Sóc optimista i no pateixo pas, estem tornant a començar i és lògic que hi hagi certa enyorança si els resultats no són els desitjats. Un no té la força dels 18 anys tota la vida i hem de mirar-ho amb perspectiva». Els noms de Cristhian Stuani i Portu sobresurten de la resta. «Stuani sap que té 13.000 persones a Girona a la seva disposició; si necessita res, només ens ho ha de dir i el cuidarem perquè continuï marcant gols i se senti com a casa», afegeix en Xavier. «Portu està desmotivat, com qualsevol ho estaria si li ofereixen un ascens i després no el té. Hem de tenir memòria de tot el que ha fet i en el futbol això no existeix. Estimem-lo, que és molt bo», explica en Joan. També va haver-hi temps, mentre la mainada havia agafat el protagonisme i la música sonava amb força, per parlar amb l´Esteve Fernández, president de la Nord-Granell i eufòric amb la designació del capità del Girona com a millor jugador català del curs 2017-18. «L'Àlex ha demostrat com ha de ser un futbolista, cada vegada que ha canviat de categoria s'ha adaptat i ha donat més del seu límit per poder estar a l´altura. Això és el que toca ara perquè, malauradament, si no donem el 120%, no arribarem fins on volem. No t´enganyaré, no soc optimista. Crec que tants canvis estan desmuntant allò que tan bé funcionava i que els jugadors no saben cap on han d'anar».

Res millor que la sobretaula per parlar de coses serioses. Què en pensen, d´anar a Miami? «El Girona és un negoci i l´abonat no té cap mena de poder. Per a nosaltres, és una putada», confirma en Joan. «Al club no li hauria costat res dir-nos-ho abans i endolçir la patacada», descriu en Martí, també de la Penya Saltenca. «Si s'hagués explicat millor, tothom estaria més content i no hi hauria hagut tant d'enrenou», afirma en Xavier, finalitzant una diada que esperen repetir d´aquí a un any com el que són: uns penyistes de Primera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook