Johan Mojica, una de les grans apostes del curs, diu pràcticament adeu a la temporada per lesió. Després d'un any i mig a la plantilla en qualitat de cedit pel Rayo Vallecano, el director esportiu Quique Cárcel va decidir fer efectiva l'opció de compra de 5 milions d'euros i quedar-se'l en propietat fins al 2022. L'objectiu semblava clar: esperar que el jugador participés al Mundial i es revaloritzés encara més per tenir la possibilitat de vendre'l i gua­nyar-hi una bona picossada. Tot seguia el guió previst. Mojica va ser titular al Mundial amb Colòmbia tots els partits i el seu catxet es va elevar. Només calia que arribessin les ofertes. Durant el juliol, hi va haver interessos de diversos clubs però cap va fer el pas. I menys encara quan a principis d'agost després del seu primer partit de pretemporada a Reus, el jugador es va fer mal al tendó del recte anterior de la cama dreta. Una lesió que, ara sí, trencava qualsevol opció de traspàs ja que el període de recuperació era de més de dos mesos.

Assegurada la seva continuïtat a Montilivi, el colombià ha seguit els terminis establerts i la setmana passada va reaparèixer en l'amistós contra el Tolosa a Peralada (0-1). «De mica en mica aniré agafant ritme i sensacions», deia al final del partit. No ha tingut temps. Dimarts el colombià va fer-se mal a l'entrenament i ahir a la tarda, després de les pertinents proves mèdiques, el club va confirmar que pateix un trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquer­re i que haurà de ser operat en els propers dies. O el que és el mateix, Moijca estarà com a mínim sis mesos de baixa i diu pràcticament adeu a la temporada. Una autèntica gerra d'aigua freda per al club que de ben segur haurà deixat glaçat un Eusebio Sacristán que veia en Mojica una peça de nivell amb capacitat per marcar diferències a la banda esquerra.

Ràpid, fi i intens. Així es va veure Mojica ara fa set dies al Municipal de Peralada contra el Tolosa. Van ser vint minuts en què l'afició va il·lusionar-se amb la recuperació d'un jugador d'aquells que engresca gràcies a les seves cavalcades i filigranes. Tal com ell mateix reconeixia, tenia l'objectiu d'entrar a la llista de convocats per al partit a Sant Sebastià de dilluns. Tanmateix, la temporada de Mojica quedarà reduïda als vint minuts a Peralada. Bé, i els 45 a Reus a l'estiu abans de fer-se la primera lesió. Un any en blanc, doncs, espera un Mojica que encarava una temporada que havia de ser important a la seva carrera. El bon paper al Mundial de Rússia i la notable temporada realitzada amb el Girona li dibuixaven un possible traspàs a l´horitzó. El Sevilla i algun equip de la Premier s´hi van interessar però la primera lesió ho va frenar tot. Ara, aquesta ha acabat de transformar una temporada il·lusionant en funesta.

Caldrà veure com reacciona el Girona. A l´estiu, el club tan sols va incorporar Roberts i Doumbia i va apostar per mantenir el bloc que havia fet tan bona temporada l´any passat. La sortida de Maffeo era l´única d´un jugador titular. El club va apostar per cobrir l´adeu de Maffeo a l´Stuttgart amb el jove Pedro Porro i la polivalència d´Aday i Ramalho. Ara bé, la lesió de Mojica fa que el Girona hagi perdut ara les seves dues ales titulars el curs passat. Una posició, la de carriler, clau en el 3-5-2, si Eusebio es decideix per mantenir-lo, i que ara queda ben coix. Les alternatives a l´esquerra fins ara han estat Aday i Muniesa tot i que amb Planas recuperat el tècnic té una mica més de marge.

Fitxar?

A partir d´ara s´obre un nou escenari per al Girona, que podria recórrer al mercat per cercar-li un substitut. El procés a seguir per obtenir el permís de la Federació i la Lliga per poder fitxar passa primer per trametre, en el termini d´un mes, el diagnòstic de lesió superior a cinc mesos. Un cop fos acceptada la petició de donar de baixa federativa el jugador, el Girona tindria 15 dies per signar un nou futbolista. Això sí, el nou jugador només podria venir d´un equip de la Lliga espanyola, segons la normativa, o bé ser un futbolista a l´atur. Caldrà veure també de quin marge salarial disposa el club i si hi ha diners per gastar.

Si el Girona opta per retirar la llicència federativa a Mojica per fer un fitxatge, el colombià no podrà tornar a ser inscrit abans no hagin passat 5 mesos. És a dir, no podrà ser donat d´alta al gener i per tant ja no jugarà aquesta temporada. Si el club descarta buscar un substitut i li manté la fitxa, Mojica hauria, si la recuperació segueix tots els terminis previstos, d´estar en condicions de tornar a competir fins cap al mes de maig, coincidint amb les últimes jornades de Lliga.