Indiscutible durant tota la temporada passada i també per ara per a Eusebio Sacristán, Bernardo Espinosa té clar que el Girona està preparat i capacitat per, després de l'aturada, redreçar el rumb de les darreres jornades i recuperar les bones sensacions de fa unes setmanes. «Volem tornar a ser competitius i fer un gran partit per seguir caminant cap a l'objectiu de la permanència», deia ahir el central colombià després de l'entrenament a La Vinya. El defensa de Cali també negava que hi hagi dubtes a l'equip. «Des de fora potser pot haver-hi una visió més dispersa però de portes endins està molt clar el que cal fer i a què es juga», recordava. El defensa reconeix que «tenim una inèrcia i major experiència d'una manera però això no vol dir que podem canviar. Apostem per guanyar de la manera que sigui».

En aquest sentit, Bernardo es mostra poc partidari de mirar sempre la temporada passada i fer comparacions. «No és benficiós», diu. «Venim d'un any en el qual les coses van sortir molt per sobre de les previsions. Sabem el complicat que serà aconseguir la permanència. I aquest any més, perquè ja no som una sorpresa i perquè la competitivitat de la lliga ha pujat un esglaó». En aquesta mateixa línia no està d'acord amb les veus que diuen que enguany l'equip no és tan fiable. «Tenim més punts que l'any passat i som més a prop de l'objectiu», recorda.

Amb 13 gols encaixats en 8 jornades, el Girona no està mostrant aquella solidesa que tant l'havia caracteritzat els últims temps. Com a membre de la línia defensiva, Bernardo admet que no estan acostumats «a encaixar gols tan fàcilment» però nega que s'hagi de canviar la manera de defensar. «Hem de tornar al camí de la competitivitat, a puntuar», diu el colombià que també admet que en l'última jornada contra l'Eibar es va encaixar un gol a pilota aturada. «No sol ser habitual en nosaltres. Hi treballem per què no torni a passar».

A l'entrenament d'ahir a La Vinya hi van prendre part cinc jugadors del Peralada, els porters José Aurelio Suárez i Marc Vito, així com els migcampistes Èric Montes, Paik i Andzouana.