Una quarantena de joves futbolistes dels equips base del Girona viuen des d´ahir a la residència d´esportistes que el club ha construït al col·legi Maristes, després d´una espectacular reforma a les antigues habitacions dels germans. Aquests nois compaginaran els seus estudis al centre amb l´esport, amb un seguiment tutoritzat tant per membres del club com pels directius dels Maristes. L´acord entre les dues parts es va concretar a finals de juny i des d´aleshores les obres no s´han aturat. Finalment ahir va ser el dia escollit per posar en marxa la instal·lació, que va ser molt ben rebuda pels qui, a partir d´ara, hi viuran, i on s´ha tingut cura de tots els detalls.

Dos dels pesos pesants del primer equip, Àlex Granell, que aquesta setmana ha recollit el premi al millor futbolista català, i Pere Pons, van ser els encarregats de rebre les futures figures del Girona, per sorpresa, a la nova instal·lació. També hi van anar el president, Delfí Geli, i el director esportiu de la base, Albert Síria. Amb aquesta residència el club fa un pas més per créixer i amplia la capacitat per captar els millors jugadors possibles, no només de les comarques gironines, sinó també de la resta de Catalunya, d´Espanya i, fins i tot, de l'estranger. Als Maristes els jugadors de la base hi viuran a pensió completa mentre continuen la seva formació acadèmica i esportiva. La residència està situada a la façana principal de l´escola, a l´avinguda Josep Tarradellas, ocupa dues plantes i ofereix unes 40 habitacions.

Granell i Pons, aclamats

Granell i Pons, que van ser aclamats pels joves futbolistes del club, van tenir unes paraules per encoratjar-los ara que obren aquesta nova etapa. El capità va dir que «teniu una oportunitat per fer realitat el vostre somni en aquestes magnífiques instal·lacions, que han costat molt d´esforç. Les heu de gaudir i valorar al màxim i segur que aquesta experiència us ajudarà a créixer com a persones i com a futbolistes». Granell també va dir-los que agafessin Pere Pons com a «exemple» explicant que «li ha costat molt arribar al primer equip, s´ha format a la casa i sempre ha respectat tots els companys i entrenadors». A més, els va convidar a prestar especial atenció als estudis «perquè no tot és el futbol i segur que també us enriquiran».

Per la seva banda, Pere Pons va explicar als joves jugadors del futbol base que «nosaltres no vam poder gaudir d´una oportunitat com aquesta i ara vosaltres teniu l´ocasió de poder complir el vostre somni i viure del futbol o poder arribar a jugar a Primera o a Segona». El de Sant Martí Vell va convidar els nois a «conèixer la ciutat» i els va recordar que hi ha «moltes coses per fer» més enllà del futbol per tenir una bona formació personal. Els joves del planter van arribar als Maristes amb l´autobús oficial del Girona i un cop allà, a la porta de la residència, eren rebuts pel president Delfí Geli i Albert Síria. Una vegada tots van ser dins, van aparèixer Granell i Pere Pons per dirigir unes paraules als futbolistes que d´aquí a uns quants anys estan cridats a ser els seus relleus al primer equip, que hauria d´estar ja consolidat a l´elit.