El Girona continuarà una jornada més fora de les posicions de descens passi el que passi demà a Sant Sebastià en el partit contra la Reial Societat (21:00). L'empat del Leganés ahir a la tarda a l'estadi de Mestalla contra el València (1-1) evita qualsevol combinació que faci caure el Girona als últims tres llocs.

De moment, aquestes tres posicions són ara mateix per a Athletic Club, Rayo Vallecano i Osca, amb 7, 5, i 5 punts respectivament a l'espera que tots juguin els seus partits.

Tanmateix, encara que tots tres sumessin la victòria avui el Girona no entraria en la zona perillosa de la classificació en cas que perdés a Anoeta. Els gironins, amb 9 punts, es veurien superats per l'Athletic Club (10), però el que cauria en descens seria el Leganés, amb 8 punts.

L'empat del Vila-real contra l'Atlètic de Madrid a l'estadi de la Ceràmica permet també que els de la Plana superin el Girona per millor average general. En aquest sentit, una victòria dels d'Eusebio a Sant Sebastià suposaria una bona glopada d'oxigen per a un equip que va deixar molts dubtes en la derrota contra l'Eibar (2-3) abans de l'aturada pels partits internacionals.

Per visitar Anoeta, Iraizoz és baixa segura, juntament amb Mojica i molt possiblement Granell. En aquest sentit, José Aurelio Suárez serà el porter del Peralada que viatjarà a Sant Sebastià.

Asier Garitano i el Girona

Mentrestant a Guipúscoa, Asier Garitano confia derrotar per primer cop el Girona a la seva carrera. El tècnic basc mai ho ha aconseguit en les vegades que s'hi va enfrontar amb el Leganés. «El canvi d'entrenador els suposa una idea diferent d'allò a què estaven avesats. Això implica un procés i és possible que els costi, però són una bona plantilla i competitius», deia ahir.

Garitano afegia que l'actual Girona manté la «mateixa idea». «Volen combinar i sortir jugant des del darrere amb la possessió. És el que ha fet Eusebio on ha entrenat». Pel que fa a Cristhian Stuani, Garitano destacava que es tracta d'un jugador «molt important». «Ja fa dos anys que està a un nivell espectacular. Mostra part del talent i efectivitat que té. Estem parlant d'un jugador d'un alt nivell».