En l´estat de desànim general que s´havia instal·lat a l´entorn del Girona després de la derrota (i el mal partit) contra l´Eibar, aconseguir puntuar en la següent jornada, i a Anoeta, es pot donar per bo. L´equip d´Eusebio, molt intens, va tornar a deixar la porteria a zero, amb un Bounou realment inspirat, i tenint en compte que Stuani no va ser titular perquè arrossegava molèsties, l´actuació de Sant Sebastià es pot entendre com el primer pas d´una necessària reacció per a un equip que, no ho oblidem, acumula ja cinc partits sense guanyar. Si dissabte el Rayo cau a Montilivi, tot es podrà mirar amb més bons ulls. Ara tot passa per no fallar la propera jornada perquè, com s´ha vist aquest darrer cap de setmana, aquest any ningú regala res. El dia que a Sant Sebastià celebraven que feia 43 anys del debut d´Arconada, en un partit de la UEFA contra el Liverpool al vell Atotxa, el millor del Girona va ser un Bounou que, ahir sí, va aturar, va manar i va emergir sota els pals. I amb un pèl de fortuna, fins i tot l´equip d´Eusebio hauria pogut guanyar si ja al final un remat de Lozano amb el clatell a la sortida d´un córner no hagués anat fora per poc.

De sistema, a partir d´ara, sembla que només n´hi haurà un i serà, com es va veure ahir, el famós dels tres centrals i els dos carrilers. ­Eusebio havia explicat en la prèvia que això és el que havien treballat aprofitant l´aturada per seleccions, per buscar la millora que necessita l´equip. L´aposta tàctica era clara, i davant les baixes, no va sorprendre el retorn a l´onze de Pere Pons ni el debut de Ramalho, que havia jugat a bon nivell en l´amistós contra el Tolosa a Peralada. Sí que va ­grinyolar més la presència de Doumbia, deixant d´inici un ­Stuani en estat de gràcia a la banqueta. Potser si algun dia se li havia de donar una oportunitat era ahir, amb l´uruguaià venint de recórrer milers de quilòmetres, fins a Corea i Japó, amb la seva selecció, i segons el club va confirmar més tard, a més arrossegava molèsties. Si ahir s´havia de guanyar el lloc Doumbia, va quedar clar que cal posar un ciri perquè Stuani ni es constipi.

Els primers minuts van ser rematadament freds, i això que ahir a Anoeta no s´hi estava gens malament, metereològicament parlant. Amb la grada muda i els dos ­equips, molt igualats, mirant d´imposar les seves cartes, el Girona buscava fer mal per les bandes, amb Porro i Aday prou activats i Portu perseguint-ho tot sense atrapar gaire res. Absent Doumbia, l´únic perill del Girona el va crear Borja García amb un parell de remats que van anar fora. Això i una acció a la vora del descans on la defensa i el porter de la Reial Societat es van embolicar en un atac de Doumbia i Portu dins l´àrea petita van ser les notes ofensives del conjunt d´Eusebio. La Reial Societat, mentrestant, sense tenir el domini del partit, va tenir les millors oportunitats. Bounou va resoldre bé els xuts de Bautista, Oyarzábal i Pardo, i entre ell i el pal dret de la seva porteria van avortar el remat de Sandro, a cinc minuts del descans.

Eusebio va decidir canviar Doumbia abans del primer quart d´hora de la segona part per donar entrada al Choco Lozano. El guió del partit seguia igual, amb molta lluita i intensitat per les dues parts, sense que cap dels dos equips es fes seu el joc. A mida que els minuts anaven passant, però, la grada i la mateixa Reial Societat s´anava impacientant. I això convertia en cada vegada més imprecís el joc dels locals, en la sortida de pilota, en passades equivocades... però coses del futbol, una doble ocasió dels locals, amb un xut de Sandro que va anar al pal desviat per Bounou i el posterior remat d´Oyarzabal als 67 minuts haurien pogut avançar els bascos.

Per a la recta final, si Garitano va apostar per Willian Jose, Eusebio va optar per la carta Stuani malgrat les molèsties que l´havien deixat fora de l´onze. L´uruguaià es va fer veure al final, quan va rebre una pilota de Borja García però el local Kevin se li va creuar per evitar el perill. En aquesta acció la pilota va acabar a córner i en servir-lo Aleix Garcia, Lozano va tenir el 0-1 amb un remat amb el clatell que va sortir desviat. No hi va haver temps per a més. González Fuertes va allargar el partit tres minuts i l´empat sense gols no es va moure del marcador. La Reial Societat continua sense guanyar a casa. El Girona allarga a cinc la sèrie de partits sense gua­nyar. El punt, i la millora a partir de la intensitat, s´ha de fer bo dissabte guanyant el Rayo.

REIAL SOCIETAT 0 - 0 GIRONA

R. Societat: Moyá, Gorosabel, Aritz, Raúl Navas, Kevin Rodrigues, Illarramendi, Zubeldia, Rubén Pardo (Sangalli, min. 74), Oyarzabal, Bautista (Juanmi, min. 60) i Sandro (Willian José, min. 68).

Girona: Bounou; Pedro Porro, Ramalho, Bernardo, Juanpe, Aday, Douglas Luiz, Pere Pons, Borja García (Aleix Garcia, min. 88), Portu (Stuani, min. 71) i Doumbia ('Choco' Lozano, min. 58).

Àrbitre: González Fuertes (comitè asturià). Ha amonestar Kevin Rodrigues, Illarramendi, Aritz Elustondo (Reial Societat); Pedro Porro (Girona).

Estadi: Anoeta, 20.997 espectadors.