El Girona FC d'Eusebio Sacristán ha arribat al primer quart de la Lliga de Primera divisió, en la seva novena jornada de competició, amb un punt més sumat respecte al passat curs amb Pablo Machín a la banqueta, en l'any del debut de l'equip català a la màxima categoria . La temporada passada l'equip de Montilivi va ser una de les revelacions del campionat i, malgrat culminar en la desena posició a 7 punts de la setena plaça que donava accés a Europa, va arribar a coquetejar amb aquest bitllet per a la competició continental.

A les ordres de Pablo Machín, artífex de l'ascens a l'elit i ara entrenador del Sevilla FC, el Girona va anar a més fins quedar-se sense forces en el tram final malgrat que el seu inici de competició no va ser massa favorable. Les primeres nou jornades del Girona a la màxima categoria, amb els nervis de l'estrena, es van saldar amb dues victòries, tres empats i quatre derrotes i un balanç negatiu de cinc gols --9 a favor per 14 en contra- per sumar 9 punts i ocupar la quinzena posició, fora del descens.

De moment, Eusebio Sacristán està aconseguint millorar aquests números, tot i que l'exentrenador de la Reial Societat, després d'empatar precisament ahir a Anoeta (0-0) salvant un punt gràcies a l'actuació del porter Bounou, té la pressió de saber que, a partir d'aquest moment, l'equip de Machín es va enlairar. A falta de saber què farà el Girona del present, Eusebio ha aconseguit sumar 10 punts i igualar la quinzena plaça. Un punt més que amb Machín, fruit d'haver guanyat els mateixos dos partits però haver-ne empatat quatre, un més, i quedar-se amb tres derrotes, una menys.

Pel que fa a gols, malgrat que Portu ha estat menys afortunat, Stuani és 'pitxitxi' de Laliga amb 8 gols i el Girona del tècnic de Valladolid ha marcat 10 dianes, una més que el de Machín en aquestes mateixes alçades del campionat, i n'ha encaixat 13, una menys. Passats els partits contra Reial Madrid, amb derrota a Montilivi (1-4), i contra el FC Barcelona arrencant un punt del Camp Nou (2-2), el Girona actual ha guanyat només un dels cinc duels a Montilivi, amb un empat i tres derrotes a casa. Sens dubte, punt en el qual ha de millorar.

Per contra, fora de casa, ha sumat a més d'aquest punt a Barcelona una important victòria davant el Vila-real (0-1) i ha empatat davant l'Osca, un recent ascendit, i la Reial Societat en aquesta última jornada. Mentrestant, l'any passat a les ordres de Machín el Girona s'havia enfrontat a 'grans' com el Barça (0-3), Atlètic de Madrid (2-2), Sevilla (0-1) o Vila-real (1-2) , tots ells a Montilivi, on va guanyar al Màlaga. A fora, va encaixar una derrota a San Mamés, va empatar a Leganés i Vigo i va superar el Deportivo de la Corunya (1-2).

De moment el canvi d'entrenador, i dir adéu a un Machín molt estimat a Girona amb una penya que porta el seu nom, sembla no afectar en l'esportiu a un equip molt poc retocat, que ha mantingut el bloc i que confia a seguir millorant el Girona que va fer història l'any passat.