Jugant amb més o menys brillantor, generant més o menys ocasions. Tenint la possessió o no tenint-la. Xutant, o sense fer-ho. Fiant-se dels pals i de les aturades de Yassine Bounou. El cas és que, sigui com sigui, el Girona ha completat quatre sortides aquesta temporada i s'hi manté invicte. Una condició que va mantenir a Anoeta, aquest dilluns, aguantant també el zero a la seva pròpia porteria. Bon senyal, la d'un equip que encara no acaba de rutllar a Montilivi i que necessita, si es vol salvar, traslladar la bona inèrcia com a visitant al seu propi estadi. «Puntuar fora de casa sempre és positiu», deia Aday Benítez. «És important no haver perdut encara com a visitant», completava Eusebio, en sala de premsa. Tenen tota la raó del món i ben pocs vestidors de Primera poden dir el mateix. És més, només tres equips de la Lliga estan imbatuts lluny del seu estadi. Als gironins, els acompanyen el sorprenent Valladolid i l'Athletic.

A dia d'avui, el Girona és el novè millor visitant del campionat. Ha sumat 6 punts de 12 possibles. Als empats contra Barça (2-2), Osca (1-1) i Reial Societat (0-0) l'acompanya la treballada victòria al camp del Vila-real (0-1), a finals del passat mes d'agost. Curiosament, el d'Eusebio és l'equip que menys gols encaixa com a visitant. N'ha rebut només 3, un privilegi que també ostenten el Vila-real i el Valladolid. Ha tret petroli, a més, dels pocs gols que ha marcat: 4. Tots ells, obra de Cristhian Stuani.

No és fàcil el que està fent l'equip a fora. Prova d'això ho demostren els precedents més recents. Només un cop, en l'última dècada, el Girona havia aguantat les quatre primeres sortides sense perdre. Va ser la temporada 2014/2015, amb Pablo Machín a la banqueta i a la Segona Divisió A. Llavors, el balanç va ser més bo que no pas l'actual, amb 8 punts de 12 possibles. L'altra extrem, el del curs 2010/2011, amb Raül Agné al timó. En un any en què es va patir de valent, els gironins van ensopegar consecutivament en els quatre desplaçaments. Eren altres temps.

La propera sortida per intentar allargar aquesta bona ratxa serà una veritable prova de foc. El dissabte de la setmana vinent, dia 3 de novembre, al Girona li tocarà visitar Mestalla, estadi del València. Val a dir, això sí, que als de Marcelino García Toral les coses no li acaben d'anar gaire bé aquest curs al seu propi camp. És un dels locals més fluixos de la Lliga; sí, encara no ha perdut davant la seva afició, però tampoc hi ha guanyat. Cinc partits i tots han acabat amb empat.