El tòpic que diu que «l´equip està per sobre de les individualitats» sona molt bé. Ara bé, d´aquí a que sigui veritat n´hi ha un bon tros. Ni al Barça es compleix ara que Leo Messi està lesionat, tot i que la qualitat dels jugadors blaugranes minimitza, en la mesura que es pot, la baixa de argentí. El Girona intentarà aquest migdia aferrar-se a aquest tòpic per derrotar el Rayo sense el seu Messi particular: Cristhian Stuani. El davanter, autor de 8 dels 10 gols de l´equip, és baixa per al partit d´avui per culpa dels problemes a l´adductor dret que fa dies que arrossega. A Anoeta només va jugar els últims minuts i, malgrat haver treballat amb relativa normalitat durant la setmana ahir no va superar la prova del darrer entrenament. Una baixa més que sensible per a un Girona que enguany viu més que mai dels gols de l´uruguaià. El pitxitxi de la Lliga, doncs, no serà ni a la banqueta i Eusebio haurà d´empescar-se-les per trobar la millor alternativa. «La seva importància és clara. Passa per un moment dolç que fa que sigui determinant per a nosaltres», deia el tècnic. El discret rendiment de Doumbia contra la Reial Societat li resta números davant de Lozano, tot i que el tècnic va assegurar que valora les dues opcions. És més, fins i tot va subratllar que l´ivorià «és un jugador de referència, amb veterania, experiència i qualitat» que pot donar «el més semblant a Stuani». En canvi, Lozano té un perfil més versàtil. «Sap atacar espais i té més mobilitat». O l´un o l´altre, si és que no fa algun invent com avançar Borja García i fer entrar Aleix Garcia, seran els acompanyants d´un Portu a qui el tècnic mima aquests dies davant la seva sequera golejadora. Els que tampoc hi seran aquest migdia són Granell, que no s´ha recuperat a temps de la seva lesió muscular, i Iraizoz, que comença a fer treball amb el grup però encara no està en condicions. A Mojica no se l´espera fins el curs que ve.

El Girona necessita els tres punts avui. La situació no és tan delicada com la del Rayo, que ocupa zona de descens i ha sumat només 2 dels últims 18 punts en joc però sí que preocupa que les victòries no arribin (3 punts de 15). Les tres derrotes a Montilivi neguitegen un Eusebio que, després d´un parell de mesos de competició, finalment ha vist que era millor no tocar gaire el que funcionava. És per això que avui formarà amb el clàssic 3-5-2 dels últims anys, que a Anoeta va donar a l´equip una preuada dosi de solidesa. En aquest sentit, és probable que l´onze titular sigui pràcticament el mateix de dilluns amb l´únic dubte de Doumbia o Lozano en punta d´atac. L´equip no guanya des del triomf contra el Celta de la quarta jornada a mitjans de febrer (3-2).

El Rayo arriba amb el seu tècnic Míchel Sánchez una mica qüestionat però amb un equip de peloteros que, si té la possessió, pot complicar la vida a qualsevol. Caldrà veure si el Girona aposta per discutir-li´n el control o bé opta per replegar-se i esperar la seva oportunitat. El partit és gairebé una final per al Rayo i una gran oportunitat per al Girona de deixar enrere un rival directe i obrir una mica de forat amb la part baixa. Els madrilenys tenen les baixes per lesió d´Elustondo, Tito i Medrán, mentre que Lass Bangoura, Dorado i Javi Guerra no han viatjat.

Llista de convocats: Bono, Suárez, Bernardo, Ramalho, Alcalá, Pere Pons, Portu, Borja García, Aday, Douglas, Juanpe, Roberts, Lozano, Muniesa, Carles Planas, Doumbia, Aleix Garcia i Pedro Porro.