El Consell de la FIFA va dir ahir que el partit Girona - Barcelona que LaLiga pretén que es jugui a Miami el 26 de gener dins de la jornada 21 «ha de jugar-se dins del territori de la federació respectiva». El Girona no es va pronunciar sobre la posició de la FIFA més enllà de les paraules d´Eusebio en la roda de premsa prèvia al partit d´avui contra el Rayo: «Al vestidor estem disposats a acceptar les decisions que hi hagi, però nosaltres ja hem dit que donaríem suport al que el club entengui que és el millor; però, a partir d'aquí, respectarem les decisions».

El president de la FIFA, Gianni Infantino, va assegurar que el Consell va debatre en la seva reunió d'ahir divendres a Kigali l'assumpte, després de la petició de la Federació Espanyola (RFEF), la dels Estats Units i la CONCACAF, i que l'opinió del Consell respecte a això «és molt clara». «Escoltada l'opinió del Comitè de Stakeholders, el Consell ho ha debatut i ha emfatitzat el principi esportiu segons el qual els partits oficials de Lliga han de jugar-se dins del territori respectiu de la federació. El Consell és molt clar en això», va afegir Infantino en la conferència de premsa posterior a la reunió.

Els Estatuts de la FIFA contemplen que aquesta pugui «prendre la decisió final sobre l'autorització» del partit, que estaria catalogat dins dels «internacionals de segon nivell» dins del Reglament de Partits Internacionals. D'acord als Estatuts, «independentment de les competències d'autorització especificades en el Reglament de Partits Internacionals de la FIFA, aquesta entitat podrà prendre la decisió final sobre l'autorització d'un partit o competició internacional».

LaLiga, el Barcelona i el Girona van sol·licitar l'11 de setembre autorització a l´RFEF per a la disputa del partit de la vint-i-unena jornada a Miami com a part de l'acord de LaLiga amb la multinacional Relevent perquè durant quinze anys es juguin partits de la Primera Divisió espanyola als Estats Units.

L´RFEF i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) s'oposen a aquesta iniciativa i el president de LaLiga, Javier Tebas, ja va avançar diijous que el cas haurà de resoldre's als jutjats. «Si la Supercopa d'Espanya a Tànger (Marroc) es va fer en contra del Sevilla, evidentment es jugarà el partit de Lliga si els dos volen anar-hi», va dir Tebas.