«Necessitem la nostra gent, hem d'anar tots a una». Ho deia aquesta mateixa setmana Aday Benítez, un dels capitans del Girona. Demà, partit «important» contra el Rayo Vallecano a l'estadi. Perquè el Girona té el descens a tocar i encadena cinc partits sense guanyar. Però també perquè a Montilivi, els bons resultats fa temps que passen de llarg. Massa temps. Només una victòria aquesta temporada a casa; l'únic triomf que ha aconseguit l'equip fins i tot si s'agafen els darrers deu partits a l'estadi, comptant aquest i el passat curs. Tot i aquesta nefasta ratxa, l'afició no ha donat l'esquena als seus. Encara queda Lliga, temps suficient per redreçar el rumb. L'entorn, estigui més o menys preocupat, encara no ha llençat la tovallola i dissabte, si el temps ho permet, el camp segurament farà goig. Si fa no fa, seguint la tònica general d'aquesta temporada, que ha mantingut la inèrcia positiva de la passada. Fins i tot, amb un lleuger increment. De moment, ha vingut més gent que en els primers partits de l'any passat.

Des que a l'agost la competició va donar el seu tret de sortida, que per Montilivi han passat un total de 56.033 espectadors, repartits en un total de cinc partits: Valladolid, Reial Madrid, Celta, Betis i Eibar. A les mateixes alçades de l'última Lliga, la tònica era més que similar, però la xifra era un pèl inferior. Les visites de l'Atlètic de Madrid, Màlaga, Sevilla, Barça i Vila-real van aglutinar un total de 55.749 aficionats. Això, d'una banda, significa que de moment i comptant les cinc primeres jornades a l'estadi, la xifra total d'espectadors ha crescut en uns 284. De l'altra, també comporta que la mitjana hagi derivat a l'alça.

El promig de persones que al llarg d'aquest període va assistir al camp del Girona en l'exercici passat va ser d'11.149. El d'enguany, comptant el mateix número de partits, és d'11.206. L'increment és mínim, però suficient per confirmar que la cosa va a l'alça. La mitjana, per tant, ha crescut en 257 espectadors per partit. No està gens malament, tenint en compte que fa temps que a casa l'equip no acaba de funcionar.

Rècord d'assistència

Més públic aquest any i, també, xifra rècord en un sol partit a Montilivi. La que es va registrar el passat mes d'agost, coincidint amb la visita del Reial Madrid. Aquell dia, les graderies pràcticament es van omplir amb 13.889 persones. Un número que no va ser capaç d'igualar cap dels partits que es van jugar a casa al llarg de l'últim campionat. Novament contra els blancs, el dia de l'històric (2-1) a finals del mes d'octubre del 2017, fins a 13.383 espectadors van citar-se a l'estadi. Un xic menys hi havia el dia del Barça (0-3); llavors en van ser 13.305.

De moment, en cinc partits a casa, la pitjor entrada es va registrar el dia del Celta. Potser perquè es jugava entre setmana, però el cas és que 9.849 aficionats van deixar-se caure per Montilivi. En la resta d'ocasions sempre s'ha superat la barrera dels 10.000: Valladolid (10.368), Reial Madrid (13.889), Betis (11.358) i Eibar (10.569). Perquè aquesta dinàmica continuï in crescendo, l'afició haurà de respondre, com a mínim, demà en el vital partit contra un rival directe en la lluita per la permanència com ho és el Rayo Vallecano.