Ja és mala sort que el dia que el teu equip guanya després d'encadenar cinc jornades sense fer-ho hagis de parlar més de l'estat físic dels teus futbolistes que no pas del que poden arribar a significar, anímicament i classificatòriament, els tres punts. Això mateix és el que va passar a Eusebio Sacristán. Ell no feia altra cosa que subratllar la seva felicitat pel 2-1 contra el Rayo Vallecano. Però una i altra vegada es tornava a allà mateix. A parlar dels lesionats, que ara mateix en són molts. La majoria d'ells, sense un diagnòstic clar i amb el devenir incert. Davant aquesta circumstància, tot interrogant tapa, ni que sigui una mica, la importantíssima victòria del Girona. Sobretot ara, que ve una setmana farcida de partits, i que s'ha d'afrontar amb una plantilla ben curta a la qual, a més, faltaran peces. Eusebio va voler defensar «l'esperit d'equip». La clau perquè ahir els tres punts es quedessin a casa, i la mateixa fórmula que ha de permetre encarar amb garanties els propers compromisos. Hi hagi més o menys jugadors disponibles. La clau és que el col·lectiu funcioni. I contra el Rayo, així va ser. Ja no només durant el primer temps; al llarg dels 90 minuts, com així ho va veure el tècnic.

«Estic content amb el treball de l'equip. Al primer temps i també al segon». Ho analitzava així: «No sé si hem jugat alguns dels millors minuts de la temporada, però si que hem ofert continuïtat a la imatge d'Anoeta. Treient profit quan teníem el control i estant junts quan el rival ens obligava a defensar-nos, tenint també arguments al contracop». Tot i admetre el «temor» de rebre el 2-2 en els últims minuts, va destacar també la «cautela» i el «perill» a la contra dels gironins als darrers minuts. És llavors quan va aparèixer «l'esperit d'equip», un concepte que Eusebio va repetir més d'un cop al llarg de la seva roda de premsa. «Les circumstàncies d'abans i durant el partit ens han fet utilitzar jugadors que habitualment no tenen minuts. La seva resposta ha estat bona, demostrant que tothom està preparat i és important».

També va demanar que la victòria havia de ser «un motiu d'alegria» suficient com per no centrar-se només en lamentar-se per les lesions i l'expulsió de Lozano. «Hem de pensar que serà l'oportunitat per a altres companys. L'esperit d'equip ens ha donat la victòria, ara pensarem que hi ha altra gent que pot afrontar amb garanties la Copa i els propers partits de Lliga». Igualment, va refusar la idea que les absències d'Stuani i Portu facin baixar el nivell de la davantera. «Veig treballar cada dia els jugadors de la plantilla. Tenim futbolistes d'alt nivell. Si entre nosaltres hi ha Lozano, Doumbia o també Patrick Roberts és perquè entenem que tenen el nivell suficient com per estar aquí. Si no han jugat més és perquè Stuani i Portu estan donant un rendiment molt alt. Ara els arribarà la seva oportunitat. Són bons i ens donen garanties, per això els hem fitxat», deia.

Precisament, va dir la seva de Portu, que ahir va tornar a marcar després de vuit mesos sense fer-ho. «No em preocupava que no marqués, perquè la seva feina era bona. Li ha arribat el premi del gol i aquesta dada és positiva, perquè li desapareixerà l'ansietat. Llàstima de la lesió, però potser a partir d'ara tornarà la millor versió d'ell». I va acabar valorant la possibilitat de fer un fitxatge per ocupar la vacant de Mojica, lesionat de llarga durada. «És aviat per pensar en això. Tindrem temps quan s'obri la nova finestra per veure si tenim alguna necessitat. Estic tranquil. Ja prendrem les decisions quan toqui».