La infermeria del Girona, lluny de buidar-se, cada dia està més plena. Si recentment queia Johan Mojica, que precisament avui serà operat a Barcelona de la seva lesió al genoll esquerre que li afecta el lligament encreuat anterior, ahir al vespre es va saber que Aday també haurà de passar pel quiròfan, aquest divendres. El carriler es va lesionar dissabte a l'inici del partit contra el Rayo a Montilivi i va haver de ser substituït per Carles Planas. Aday, segons el comunicat del Girona, pateix una «lesió al genoll dret que afecta al menisc extern». Tot i que el club no ha facilitat quan temps estarà de baixa queda clar que el futbolista ha dit adéu al 2018 i que no podrà reaparèixer fins el gener o el febrer de 2019. En tot cas, una vegada feta l´operació es podrà concretar amb més elements de judici quant temps estarà fora dels camps.

Les baixes han deixat el Girona en una situació molt compromesa. A banda de Mojica i Aday també s'està pendent de la situació de Portu, que durant el partit contra el Rayo va deixar-se caure sobre la gespa després que en un contraatac notés una punxada. Pateix una lesió muscular als isquiotibials i està pendent de passar avui més proves. Juanpe, amb una sobrecàrrega al maluc, sembla que no serà un cas tant greu. I Granell i Stuani, que també es van perdre l'últim partit, en principi s'estan recuperant a bon ritme. Davant d´aquesta situació amb les lesions el Girona es podria plantejar portar un reforç ja que amb la baixa de llarga durada de Mojica podria fer un fitxatge sense haver d´esperar a la finestra de gener.

A la Copa pensant en la Lliga

El Girona s´entrenarà aquest matí a partir de les 11 a La Vinya en la que serà l´única sessió per preparar el partit de Copa de demà contra l´Alabès. La plantilla va descansar ahir i aquest matí es posarà a les ordres d´Eusebio, que a la tarda farà la roda de premsa prèvia (18.30, a Montilivi). El tècnic haurà de cridar diversos jugadors del Peralada per tancar la llista de convocats davant l´allau de baixes per lesió que té. La victòria contra el Rayo ha trencat una ratxa de cinc jornades sense guanyar i ha deixat l´equip al mig de la taula, amb 13 punts. Malgrat que el futur immediat passa per Vitòria, la Copa s´afrontarà tenint molt present el partit de Lliga de dissabte a Mestalla.

El València, per la seva banda, obre la Copa avui al camp de l´Ebro, de Segona B, i Marcelino ja va deixar clar ahir que la seva prioritat és el proper partit de Lliga. «El duel de Copa ens permetrà veure els jugadors que competeixen menys i n´incorporarem algun del filial. La nostra idea és guanyar, però mentiria si no dic que aquesta setmana la nostra prioritat és el partit de dissabte contra el Girona, i amb determinats jugadors ara no podem assumir riscos», va detallar. Piccini, Dani Parejo, Guedes i Txerixev són baixa i caldrà veure si arriben per enfrontar-se als d´Eusebio. Marcelino dona descans per al partit de Copa a Kondogbia, Rodrigo Moreno, Garay i Gayà.