Més o menys, tot continua igual. Els lesionats estan lesionats. I els dubtes sobre els terminis de recuperació, l'abast i tot això, es mantenen. Si més no, i a diferència d'altres vegades, un panorama tan preocupant i també desolador com el que ofereix ara mateix el vestidor del Girona ha acabat veient un xic de llum. Per poc que sigui, sempre s'agraeix. La foscor absoluta, ahir després del 2-1 contra el Rayo. S'havia guanyat i això era el més important, encara que el peatge que va haver de pagar l'equip va ser altíssim. Si ja havia de lamentar alguna baixa, el comptador d'absències es va disparar de cop i volta. Eusebio, en roda de premsa i sense gairebé cap informació de primera mà, va oferir alguna pinzellada. Se'n podia extreure que estava preocupat, sobretot, per Portu; que Stuani no tornaria tan aviat com algú es podia imaginar; i que el que millor pinta feia era Granell. Davant una setmana ben atapeïda, amb un partit de Copa el dimecres i un altre de Lliga aquest dissabte, el club va fer un pas endavant i a primera hora de la tarda va emetre un comunicat mèdic. No es van resoldre tots els dubtes, però ja era alguna cosa. El que va quedar clar és que les proves que demà passaran alguns jugadors seran clau per saber una mica més del tema.

Un dels casos que més preocupen és el de Portu. Dissabte, partit agredolç per al davanter. La part positiva era que tornava a veure porteria després de vuit mesos de sequera. Va marcar els dos gols del seu equip, en una primera meitat per emmarcar. Després del descans, però, tot es va capgirar. En una cursa, tot intentant guanyar la posició al seu rival, va notar una punxada a la cuixa. Ell mateix va demanar el canvi i va enfilar capcot el camí dels vestidors. Portu pateix una lesió muscular a l'isquiotibial. Demà se li practicarà una ressonància magnètica que determinarà, amb exactitud, quan de temps haurà d'estar-se sense poder jugar. Ell no serà l'únic que haurà de passar per la consulta del metge. També es faran proves a Aday Benítez i Juanpe Ramírez. El primer tan sols va aguantar vuit minuts aquest passat dissabte. Una contusió al genoll va ser suficient perquè el seu lloc l'acabés ocupant Carles Planas. La cosa no acaba de fer bona pinta i, encara que no hi ha cap confirmació, sembla que fins i tot podria tenir afectat el menisc. Si fos així, la lesió seria més greu de l'esperat. En el cas de Juanpe, té una sobrecàrrega al maluc. Les proves a un i altre determinaran per a quant en tenen i si reapareixeran més tard o més aviat.

Millors sensacions desprenen els estats físics de Granell i Stuani. El primer fa un parell de partits que no juga per unes molèsties musculars, mentre que un problema a l'adductor va deixar l'uruguaià fora de la darrera convocatòria. Segons explica el comunicat, tant un com l'altre «continuen a bon ritme els seus processos de recuperació». És improbable que algun d'ells entri en la llista per al partit de Copa de dimecres. En canvi, podrian reaparèixer el dissabte vinent a Mestalla. Allà no hi serà el Choco Lozano, que va veure la vermella directa contra el Rayo.

Sobre Iraizoz no se'n diu res. El porter, inèdit aquesta temporada, ha estat baixa els últims partits per uns problemes físics que no han transcendit. També és baixa Johan Mojica, lesionat de gravetat al genoll i qui es perdrà el que queda de temporada.