Si ja en els últims anys per al Girona la Copa del Rei ha estat una competició que més aviat feia nosa, enguany aquesta sensació no només s'accentua sinó que es multiplica exponencialment. L'allau de lesions que ha patit el Girona els darrers quinze dies i, sobretot, les tres de Juanpe, Aday i Portu, de dissabte passat contra el Rayo, han fet que l'objectiu en el partit d'aquest vespre a Mendizorrotza contra l'Alabès sigui, al marge d'intentar assolir un bon resultat, acabar sense cap més lesionat. Aquesta és sens dubte la gran prioritat d'un Eusebio Sacristán que ha vist com perdia d'ençà d'un parell de setmanes Granell, Stuani, Mojica, Aday, Juanpe i Portu i, com, en el cas del colombià i el de Sentmenat, són baixes per a uns quants mesos. Aquestes baixes han deixat sota mínims una plantilla ja de per sí curta i que, molt probablement, el Girona reforçarà properament. Sí, és veritat també que la Copa és una oportunitat per veure els homes menys habituals a la Lliga i alguns dels joves del Peralada que avui, peti qui peti, tindran protagonisme. I és que el que no es pot permetre Eusebio és arriscar cap dels titulars de la Lliga i, per això, els Montes, Valery Fernández, Andzouana i Soni haurien de tenir força minuts avui. També tenen fitxa del filial Pedro Porro i el porter Suárez, tot i que estan sempre en dinàmica del primer equip. En aquest sentit, però, Eusebio està limitat per la normativa que diu que només pot tenir junts al terreny de joc quatre jugadors del filial. Tot plegat dibuixa un autèntic trencaclosques al tècnic a l'hora de fer l'alineació. El que sí que són segures són les d'Iraizoz i del Choco Lozano.

L'any passat la Copa del Rei va servir per descobrir, encara que fos per uns minuts, el juvenil Pedro Porro. Els aficionats del Girona també van poder veure en el partit de tornada al camp del Llevant, a banda de l'extremeny, l'uruguaià Maxi Villa i també el maresmenc d'origen senegalès Bambo Diaby. Avui segurament els escollits per Eusebio també tindran els seus minuts de glòria. En defensa, molt possiblement, el tècnic haurà d'exprémer algun dels seus centrals i tant Ramalho com Alcalá en tenen números. Muniesa hauria de ser titular també. El carriler de l'Escala Valery Fernández serà titular per no haver de forçar encara més Porro, mentre que a l'esquerre caldrà veure si dona minuts a Planas perquè agafi més ritme o el reserva per a Mestalla i aposta per Andzouana. Al mig del camp, Montes sembla tenir-hi un lloc segur -tot i que també podria reciclar-se a l'eix de la defensa- i estarà acompanyat per Pons o Douglas Luiz. Fent de Borja García, que com Bounou, té descans, hi hauria de ser Aleix Garcia mentre que la davantera serà per a Roberts i Lozano. Que l'hondureny estigui sancionat per a dissabte farà que Eusebio el gasti avui i es reservi Doumbia per a València. Eusebio va confirmar ahir que no té previst canviar de dibuix i que continuarà amb el 3-5-2.

A davant hi haurà un Alabès a qui segurament li interessa molt més la competició que no pas al Girona. Primer de tot, per la trajectòria històrica a la Copa, on fa dos cursos va ser finalista, però bàsicament per poder repartir minuts entre la llarga plantilla de què disposa l'entrenador, Abelardo Fernández. El tècnic asturià -excompany d'equip d'Eusebio al Bará 1994-95 i a la selecció espanyola- compta amb molts efectius i necessita tenir-los activats per mantenir la bona línia a la Lliga, on és el sorprenent segon classififcat. Ximo Navarro, Adrián Marín, Pina, Wakaso i Rodrigo Ely són baixa segura per lesió.