LaLiga ha llançat aquest dijous la campanya #BringUStheGame per recollir signatures en favor que es disputi el partit de LaLiga Santander entre el Girona i el FC Barcelona el proper 26 de gener al Hard Rock Stadium de Miami (EUA).

"La millor lliga de futbol del món està buscant fer història. LaLiga està planejant portar un partit de temporada regular als Estats Units per primera vegada a la història, però necessitem la teva ajuda per fer que aquest esdeveniment succeeixi", resa el comunicat a la pàgina web de la petició (Bringusthegame.com), un joc de paraules entre el pronom 'us' -'Porta'ns el partit'- i les sigles dels Estats Units.

En ella, LaLiga sol·licita signar una petició online per mostrar el seu suport a la iniciativa, que portaria a disputar el primer partit de lliga espanyola fora del país. El duel entre els dos equips catalans seria el primer que es jugués com a part d'un acord a 15 anys entre LaLiga i la companyia d'entreteniment Relevent Sports, que faria que se celebrés cada any una trobada de la lliga espanyola als Estats Units.

"Imagina veure a Luis Suárez, Philippe Coutinho, Cristhian Stuani, Portu i altres jugadors competint aquí a casa. Un partit de lliga real, amb punts en joc, entre el campió defensor, el FC Barcelona, i el Girona FC el 26 de gener de 2019 en al Hard Rock Stadium de Miami", apunta la petició.

"Només hi ha un problema. Alguns responsables de prendre les decisions clau afirmen falsament que no serà bo per a l'esport anar als Estats Units. Així que nosaltres, els afeccionats, hem de lluitar per aquest partit dient-los "és bo per als seguidors, és bo per al joc". Estàs amb això? Com més suport tinguem, més difícil serà ignorar-lo", continua.

El passat 26 d'octubre, la FIFA, responent una petició de consell per part de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), US Soccer i la CONCACAF, va dictaminar la seva oposició frontal a la disputa del partit. "El Consell recolza la idea fonamental que els partits oficials de lliga han de disputar-se dins del territori dels respectius països. El Consell té un punt de vista molt clar en aquest assumpte", va sentenciar el seu president, Gianni Infantino.

Anteriorment, la RFEF ja havia mostrat el seu rebuig a la celebració de la trobada a Miami. Per la seva banda, LaLiga ja va anunciar que portarà el seu cas al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) si la FIFA s'oposa als seus plans.

El president i propietari de Relevent, Stephen Ross, va explicar que el partit podria contribuir al creixement del futbol al país. "Totes les principals lligues esportives dels Estats Units -la NBA, la NFL i la MLB- han jugat partits de les seves temporades regulars a tot el món per arribar als afeccionats internacionals, i han tingut un gran èxit en popularitzar aquests esports a nivell mundial", va assenyalar Ross.