L'escalenc Valery Fernández, de 18 anys; el congolès Yhoan Andzouana, de 22, i el manresà Eric Montes, de 20, van debutar ahir amb nota amb el primer equip del Girona a Mendizorrotza. La Copa, una temporada més, va servir de trampolí per a tres joves futbolistes de la casa que estan destacant amb el Peralada, a Segona B, i que tot i disputar el seu primer partit oficial amb la samarreta blanc i vermella, van complir sobradament i, en el cas de Montes, fent el gol de l'empat sobre la botzina.

Valery està vivint una temporada de somni. L'any passat jugava a Divisió d'honor juvenil amb el Girona i aquest curs ja és habitual a Segona B amb el Peralada de Chicho. A la categoria de bronze hi va debutar amb un gol al camp del Sabadell en la primera jornada. Ahir Valery va fer de carriler per la dreta, imitant Pedro Porro, que ahir es va quedar a la banqueta, amb qui tot just fa un any compartia vestidor al juvenil. Els seus inicis van ser a Palamós i també ha jugat a l'Escala i a la base del Barça. Amb només 15 anys havia debutat amb el primer equip de l'Escala, a Primera Catalana, el 2016 contra el Mollet. Té contracte amb el Girona fins el 2021. També es va estrenar amb el primer equip Yhoan Andzouana, un extrem congolés, amb nacionalitat francsesa, que va arribar a Montilivi l'estiu de 2017 després d'haver format part, amb protagonisme testimonial, de la plantilla del Mònaco campió de la lliga francesa la campanya 2016/17 compartint vestidor amb Falcao, Lemar, Bernardo Silva i Mbappé.

A cinc minuts del final la lesió de Douglas va servir el tercer debut de la nit, el d'Eric Montes. El manresà, format al Barça, havia anat convocat aquesta temporada a Primera però sense haver tingut minuts. I ahir l'estrena no hauria pogut ser millor: va fer el 2-2 en l'últim segon amb un remat de cap des de l'àrea petita.