«No tenim una explicació concreta», afirmava Eusebio Sacristán, després de respondre per enèsima vegada a un tema recurrent en les darreres rodes de premsa: les absències. És tal l'infortuni que persegueix el Girona que es parla més dels que no hi són, que dels que surten a competir. «Confiem molt en la nostra metodologia de treball, tenim experiència i sempre ens ha anat bé. Entenem que és la manera correcta de treballar, també sobre la feina de prevenció i els descansos. Hi posem interès, fins i tot cuidem al màxim detalls importants com l'alimentació. Tenim cura de les coses, però algunes són incontrolables». En les últimes setmanes, el Girona ha viscut les dues cares d'una mateixa moneda. El passat 11 d'octubre, Mojica reapareixia en l'amistós contra el Tolosa jugat a Peralada (0-1). El colombià, que va disputar tots els minuts possibles del Mundial de Rússia amb la seva selecció, s'havia lesionat a Reus, en plena tornada, un inconvenient que li havia impedit debutar a la Lliga. Quan tot feia indicar que viatjaria a Sant Sebastià, el jugador més car de la història blanc i vermella, pel qual es van pagar cinc milions, es trencava els creuats del genoll esquerre en un entrenament. L'operació, realitzada aquesta mateixa setmana, va confirmar que Eusebio no podrà comptar amb ell en tot el que queda d'un curs que s'haurà passat en blanc. A partir d'allà, tot han estat problemes: qui també ha hagut de visitar el quiròfan ha estat Aday Benítez, operat ahir del còndil femoral extern del genoll dret, a conseqüència de la seva lesió contra el Rayo. La intervenció va ser un èxit però això no és obstacle perquè el de Sentmenat s'estigui uns quants mesos fent feina de recuperació. Segons va informar el club, entre quatre i cinc.

Contra els madrilenys, també van caure Juanpe i Portu. El central canari té una ruptura al gluti mig dret i el temps de baixa no el sap ningú amb exactitud. En principi, se'l pot intentar forçar perquè estigui a punt contra el Leganés, en la nova final que es viurà d'aquí a una setmana a Montilivi. Si Juanpe no arriba, el més normal és que ja pugui jugar després de l'aturada de seleccions, en el derbi català contra l'Espanyol. A Cornella-El Prat, qui també hauria d'estar sobre la gespa és Portu, que va patir un trencament al bíceps femoral dret, que entre una cosa i l'altra el tindrà un mes fora de joc. El mateix temps aproximat que Douglas Luiz, el qual en va tenir prou amb 20 minuts a Vitòria per esparracar-se l'isquiotibial de la cama esquerra. «Intentarem tenir en condicions el màxim de jugadors després de l'aturada». Si totes aquestes baixes no eren suficients, el Girona no pot disposar d'Stuani, el màxim golejador de la Lliga, des del partit contra la Reial Societat, en què unes molèsties a l'abductor dret produïdes al seu retorn de la selecció ja el van fer suplent. Un titular més, cap a la infermeria. «Ja es veurà, però confiem que Stuani es recuperi per al pròxim partit. Anirà en funció de les sensacions, hem comprovat que ens ho hem d'agafar amb cautela. Fer-ho així ens permetrà que, quan estigui recuperat, pugui jugar al 100%», afegia el tècnic del Girona, que tampoc podrà comptar amb Lozano, que ha de complir el seu partit de sanció per l'expulsió contra el Rayo Vallecano.

Interrogat per si el canvi d'hàbits d'entrenament té alguna relació amb tots els problemes físics que pateixen els de Montilivi, Eusebio no va trobar-ne cap similitud. «És cert que la tipologia d'entrenaments ha canviat, si ho comparem amb l'etapa de Pablo Machín, però cadascú té un segell propi i les musculatures necessiten el seu temps d'adaptació. Estem tranquils perquè encara que les lesions s'han concentrat al calendari, estem fent la feina que toca». Com a mínim, l'entrenador castellà va poder incloure entre els 18 convocats el seu capità, Àlex Granell, absent precisament des d'aquell amistós contra el Tolosa en què Mojica va treure el cap per acabar dient adeu de manera definitiva. Granell, intocable al mig del camp, s'haurà perdut la trilogia de partits que ha enfrontat al Girona amb la Reial Societat, el Rayo Vallecano i l'Alabès. «El que puc dir és que ha respost bé als entrenaments i comptem amb ell pel que faci falta. Granell està bé i en òptimes condicions, té possibilitats de jugar d'inici. Però també pot començar des de la banqueta», sentenciava Eusebio, donant les mínimes pistes possibles sobre l'alineació d'avui. Veient la malastrugança que pateix el vestidor amb les lesions, cada vegada és menys complicat encertar-la.