De mica en mica el Girona es va fer gran a Primera Divisió. És tot just un cadell entre els grans monstres que dominen la competició des de la seva creació o d'altres clubs històrics de la categoria. També li falten uns quants anys per acostar-se a d'altres equips petits com l'Eibar o el Leganés, que sumen la seva quarta i tercera temporada consecutiva entre els millors. Tanmateix, a poc a poc el Girona s'està guanyant el respecte de tothom. Ho va fer el curs passat en l'estrena amb resultats cridaners com la victòria contra el Reial Madrid a Montilivi (2-1) o els empats sonats davant l'Atlètic (2-2 i 1-1), que van ser alguns dels grans capítols d'un any històric en què fins i tot es va lluitar per entrar a Europa. El respecte acumulat s'està ampliant en aquest exercici, en què l'equip ja suma 16 punts i ha estat capaç de guanyar, entre altres, tant a Vila-real -el curs passat també ho va fer- com a Mestalla dissabte passat. Tot plegat farà que dissabte contra el Leganés, el Girona arribi als 50 partits a la màxima categoria. Una fita notable que, tanmateix, suposa només una xifra per a un club que no es vol aturar aquí i que, en cas de derrotar el Leganés, tindria gairebé mitja permanència al sarró.

Borja García i Cristhian Stuani són dos dels principals protagonistes d'aquests primers 49 partits del Girona a Primera. El madrileny és el que més n'ha jugat fins ara (48), mentre que l'uruguaià és, amb diferència, el màxim golejador de l'equip a Primera, amb 29 gols. La llista de partits jugats l'encapçala Borja García per davant de tres jugadors imprescindibles tant el curs passat com enguany: Portu (46), Bernardo (45) i Juanpe (45). Rere seu els segueixen Granell (43), Stuani (42) i Bounou (41) i, en el cas del gironí i el marroquí, podrien escalar alguns llocs properament, ja que tant Portu com Juanpe estan lesionats i en tenen, en principi, per un parell o tres de setmanes encara. Aday Benítez, amb 40, és el següent a la llista, però la greu lesió al genoll farà que es vegi superat per uns quants companys. El primer serà Pere Pons (39), que passa per un gran moment de forma i ha demostrat a Eusebio que és una peça clau a l'equip. Rere el de Sant Martí Vell hi ha un altre lesionat de gravetat, Mojica, que no podrà augmentar els seus 30 partits aquest curs. Amb 29, hi són Aleix Garcia i Douglas Luiz, que aquesta temporada estan gaudint de més protagonisme que la passada.

Menys renyida està la classificació dels golejadors del club a la màxima categoria. Si a Segona A Jandro Castro (36) i Felipe Sanchón (34) comparteixen el rànquing, a Primera hi ha un gran dominador: Cristhian Stuani (29). L'uruguaià va marcar 21 gols la temporada passada i enguany ja en duu 8 tot i haver-se perdut alguns partits per lesió. El seu perseguidor principal és Portu, que, després de molts mesos de sequera, contra el Rayo Vallecano va tornar a veure porteria amb dues dianes que l'enfilen a les 13, lluny encara d'Stuani. El tercer màxim golejador de l'equip a Primera és Juanpe Ramírez. El central canari, però, encara no s'ha estrenat aquesta temporada després de fer 5 gols la passada. Amb 3 gols, hi ha Borja García i Michael Olunga. El madrileny en va fer dos el curs passat i enguany en duu un, mentre que el davanter kenià va fer els seus únics tres gols en la golejada contra el Las Palmas (6-0) la passada campanya. La resta de golejadors del club a Primera són Alcalá (2), Aday (2), Timor (2) i, amb un gol, el Choco Lozano, Àlex Granell, Aleix Garcia i, des de dissabte passat, Pere Pons.

Fa dues jornades contra el Rayo, Montilivi va viure en directe una acció que passarà a la història del club. La dura entrada que va fer el Choco Lozano al visitant Santi Comesaña va costar-li la vermella directa i, per tant, l'hondureny es va convertir en el primer jugador del Girona expulsat a la màxima categoria. En tota la temporada passada, l'equip no va patir cap expulsió. El capítol de targetes grogues l'encapçalen Aday i Granell, amb 12 cadascun. Amb 11, hi ha l'actual defensa de l'Stuttgart, Pablo Maffeo, mentre que, amb 10, els segueix d'aprop, Stuani. Juanpe i Bernardo n'acumulen un total de 9 entre els dos cursos.

Pel que fa a partits jugats a Primera, el Girona ha superat Xerez (38), Cultural Lleonesa (30), Atlético Tetuán (30) i Condal (30). A més a més, per darrere hi ha l'Osca, que viu enguany el seu primer any a la màxima categoria. Aquest curs, el Girona també superarà en número de partits a Primera l'Europa (54), l'antic AD Almeria (67), el Lleida (68) i el Real Unión (72). En cas de mantenir-se un any més a la màxima categoria, el Girona avançaria Mèrida (80), Extremadura (80), Jaén (90) o Alcoià (108).