No és estiu, ni tampoc gener, però als despatxos de Montilivi mai hi ha temps per descansar. Ja sigui per contratemps que mai ningú desitja, com les greus lesions de Johan Mojica i Aday Benítez. La baixa de llarga durada dels dos carrilers obliga el club a regirar el mercat tot intentant pescar alguna ganga per reforçar la plantilla. La idea és fer-ho ara i, si no és possible, esperar-se a l'hivern. No és l'únic front que té obert la direcció esportiva, que també treballa en altres aspectes. Un d'ells és en la renovació de dos dels futbolistes del primer equip: Yassine Bounou i Jonás Ramalho. Res nou, sobretot en el cas del porter. Més intermitent ha estat la negociació pel que fa el central, tot i que ara s'ha activat de nou. El cas és que el club vol ampliar-los un contracte que expira el 30 de juny del 2019. Deixar que passi el temps pot ser perillós; bàsicament, perquè a partir del gener tindran total llibertat per negociar amb qui vulguin i marxar, si així ho creuen, a cost zero.

El director esportiu, Quique Cárcel, comentava en una entrevista publicada ara fa un mes en aquest mateix diari que els casos d'un i altre futbolista eren «diferents», però que les renovacions, ja sigui la d'ells com la de la resta de futbolistes, anaven en funció del «rendiment». I ara mateix, tant Bounou i Ramalho estan en un moment òptim. Excel·lent. El porter és indiscutible no només amb Eusebio, sinó que des que Machín li va donar l'alternativa l'octubre del 2017 que no ha deixat de ser titular amb el Girona. El dissabte, a Mestalla, va completar un autèntic recital, salvant l'equip. Aquest curs, 990 minuts i 14 gols en contra, a més de deixar a zero la seva porteria en quatre ocasions. «Hi hem parlat molt, volem que continuï, i hi seguim negociant. No és un tema que pugui dir que s'està tancant, tampoc ho sé, però vull ser optimista», deia Cárcel d'ell ara fa un mes. Durant aquestes últimes setmanes, el seu valor de mercat s'ha disparat per les últimes bones actuacions. Però la intenció de Bounou és la de continuar. Ara només cal que totes dues parts s'acabin d'entendre. La perspectiva, des de Montilivi, és positiva però caldrà veure com va tot.

Amb Ramalho hi va haver un primer intent de renovar-lo ara fa uns mesos que no va arribar a bon port. Tot es va aturar fruit de la lesió que va patir el jugador a la pretemporada. «Ha tingut la mala sort de patir dues lesions seguides de turmell aquest estiu que no li han permès estar a disposició. Ara ja sembla que està recuperat i ens plantejarem el seu cas en els propers mesos», deia Cárcel a l'octubre. No ha calgut esperar tant. El club i l'agent del jugador ja han reprès les negociacions. Encara no hi ha acord, tot i que la sintonia és bastant bona.

L'altre jugador que acaba contracte el 30 de juny del 2019 és Gorka Iraizoz. En una temporada i una mica més tan sols ha jugat 11 partits i no entra en els plans que continuï.