El partit entre el Girona i el FC Barcelona del proper 26 de febrer continua portant cua. De moment no està gens clar on es jugarà, si a Montilivi, tal com vol la Federació Espanyola de Futbol o bé a Miami, tal com és la intenció de La Lliga. En aquest sentit ahir els presidents de les dues institucions, Luis Rubiales i Javier Tebas, es van veure les cares a l'Assemblea General Extraordinària de La Lliga i van tornar-hi a dir la seva sobre l'afer. El Girona havia d'estar representat a l'Assembla per Ignasi Mas-Bagà però finalment el director general no hi va poder assistir i el club va delegar el vot. Mentre Rubiales assegura que el tema forma part «del passat» i el dona gairebé per tancat perquè «cap de les institucions que hi ha de donar suport ho ha fet», Tebas es manté ferm i convençut en la seva postura. És més, el president de La Lliga va confirmar que ha dut el cas als jutjats i espera que la primera setmana de desembre li donin la raó. «Sabíem que hauríem d'arribar als tribunals. Queden més de dos mesos encara i considerem que la primera setmana de desembre tenim possibilitats que ens donin la raó», va dir Tebas.

«És el moment de no dur més enllà» la disputa del Girona-Barcelona a Miami i que la FIFA va rebutjar, demanava Rubiales. «És moment perquè els clubs espanyols, que si han volgut liderar això ha estat buscant la concòrdia, vegin que cap de les institucions que ha de donar l' ok l'ha donat. És el moment de no portar això més enllà. Sembla que és la voluntat. Espero que els clubs sàpiguen adonar-se'n a temps», afirmava. Rubiales insistia en el fet que «un partit amb una seu local no pot treure's del país i si hi hagués hagut arguments, que vam demanar a La Lliga que ens convencés, hauríem valorat l'assumpte».

Mentrestant, Tebas recordava que la RFEF «no ens ha respost si sí o si no», després que Rubiales hagués dit que cas ja forma part del passat. Tebas no pensa aturar-se i en el marc de l'acord per als propers amb l'empresa Relevent per dur partits de la Lliga als Estats Units anirà fins al final de l'assumpte. De moment ja ha dut el cas a la justícia. «Ja hem iniciat els tràmits legals corresponents per reclamar on correspongui. No diré on som, tot i que ja ens trobem en òrgans tercers, perquè creiem que tenim dret de poder jugar el Girona-Barcelona a Miami», va revelar. Tebas va recordar que no dubtaven que haurien d'acudir a la justícia. «Hem esperat a tenir totes les proves pertinents del que s'està manifestant. El reglament de partits internacionals diu que tenim fins al gener i fins a la primera setmana de desembre tenim possibilitats que ens donin la raó», va advertir.

Pel que fa a les declaracions del president de la FIFA, Gianni Infantino, respecte a si acceptaria albergar un partit de la Premier League a Espanya, Tebas va apuntar que li «semblaria perfecte» i que fins i tot el portarien «a Alacant o Palma, on hi ha més anglesos». «Hi donaríem suport perquè és només un partit, ajuda al futbol i la ciutat. Faríem algun esdeveniment conjunt per promocionar les dues lligues, és només un partit, sembla que ens enduguem la lliga sencera», a afegia. Tampoc està d'acord amb el que s'ha dit en els últims dies sobre que la llei impedeix dur partits fora del territori nacional i ha demanat que se li indiqui «on apareix això, en quin article».

La postura dels clubs

El president de La Lliga va remarcar que «cap club» els ha transmès que estigui en contra que el Girona-Barça es disputi a Miami, com si que ha fet el Reial Madrid. «L'òrgan competent que va aprovar l'acord amb Relevent, que no només inclou el partit de Miami, va ser la Comissió Delegada, per unanimitat i formada per set clubs de Primera i Segona A, que van ser elegits per la resta, i el president», va explicar. «Tampoc he llegit cap declaració en contra, però pot haver-hi més clubs en contra, és clar, no tot el futbol espanyol és el Reial Madrid. Es va aprovar en un debat llarg», va confessar el president de La Lliga, que va insistir que el seu organisme i la RFEF segueixen «distants en projecte i futbol» tot i la presència a l'Assemblea de Rubiales. En aquest sentit, l'advocat va reconèixer que no havia pogut parlar «gaire de futur» amb el seu homòleg, al qual va donar la seva opinió sobre «diverses coses», entre elles «el canvi de format» a la Copa del Rei. «Li he dit que encara no ens ha contestat pel de Miami i que si esperaria fins l'últim moment per contestar-nos I, per la cara que ha posat, això sembla».

Disputa personal

La guerra Tebas-Rubiales va viure un nou episodi ahir a l'Assemblea de La Lliga, on va assistir el president de la Federació. Rubiales es va mostrar més prudent recordant que la seva presència a La Lliga és «una mostra de proximitat i reponsabilitat» tot i que va assegurar que li «rellisca» tot el que pugui dir Tebas d'ell. En canvi, el president de La Lliga no es va mossegar la llengua. «Els fets estan demostrant que no està capacitat per dirigir una institució tan important com la Federació», va dir Tebas de Rubiales. Tebas manté aquesta afirmació des que Rubiales va destituir Julen Lopetegui com a seleccionador espanyol arran del seu fitxatge pel Reial Madrid.