Tot i les baixes de llarga durada de Johan Mojica i Aday Benítez l'infermeria del Girona es va buidant. Avui tornen Juanpe Ramírez i Cristhian Stuani mentre que Àlex Granell ja ha d'estar en plenes condicions per, en cas que Eusebio Sacristán ho cregui convenient, sortir a l'onze inicial. No es preveu un partit fàcil pels locals ja que els madrilenys, cada vegada més necessitats de punts, utilitzaran les seves armes per puntuar a Montilivi. Està clar que les dinàmiques dels dos equips fan que els locals siguin favorits per poder aconseguir la victòria però cal ser pacient, proposar un matx a un ritme alt i amb intensitat, prendre les millors decisions en cada fase del partit i no precipitar-se. Els partits a priori igualats cal madurar-los per buscar el moment adequat per colpejar a l'adversari.

En el camí correcte. Fa dues setmanes els gironins van disputar un partit clau a Montilivi. L'equip portava cinc jornades consecutives sense guanyar i la visita del Rayo Vallecano podia significar un abans i un després en el desenllaç del campionat a curt termini. El Girona va guanyar (2-1) i d'aquesta forma va trencar una dinàmica negativa, la victòria va servir per augmentar la confiança en un grup que una setmana més tard va donar la sorpresa guanyant a Mestalla (0-1) davant un València que va quedar tocat. Avui l'equip entrenat per Eusebio Sacristán té l'oportunitat per primera vegada en el que portem de campionat de sumar tres victòries de forma consecutiva, el partit no serà fàcil ja que els locals encara arrosseguen baixes i davant es trobaran un Leganés molt necessitat de punts que jugarà al límit, defensarà en bloc i buscarà accions de contracop per sorprendre a l'espai.

Un Leganés encallat. L'equip de Mauricio Pellegrino ha guanyat un dels últims cinc partits de lliga, l'ultima victòria va ser a Butarque en el derbi madrileny davant el Rayo Vallecano. En aquest inici el Leganés ha perdut amb equips com l'Eibar, el Llevant o el Vila-real però ha estat capaç de ser l'únic equip que ha guanyat al Barça de Valverde. L'empat aconseguit en la darrera jornada davant l'Atlètic de Madrid el reforça per tal de poder afrontar amb més garanties el partit d'aquest vespre. Ivan Cuéllar és el porter titular a la lliga, la línia defensiva pot estar formada per tres centrals i dos carrilers o bé per una defensa de quatre amb dos jugadors a l'eix i dos laterals. El central grec Dimitros Siovas és un fixe a l'alineació i el poden acompanyar Rodrigo Tarin o el nigerià Keneth Omeruo mentre que els laterals són quasi sempre per Juanfran a la dreta i Jonathan Silva a l'esquerra. Al mig del camp és probable que s'hi pugui veure el gironí Gerard Gumbau, jugador de qualitat tècnica que disposa de molt bona visió de joc i bon desplaçament de pilota, al seu costat l'acompanyaran Rubén Pérez i Oscar Rodríguez. Amb un perfil de futbolistes d'atac preparats per jugar al contracop les accions ofensives passaran per les botes de Nabil El Zhar, jugador que aporta desequilibri en banda, el també jugador turc Youssef En Nesyri i sobretot per Guido Marcelo, el davanter argentí és el màxim golejador del seu equip amb tres gols.

Mauricio Pellegrino un entrenador amb recorregut. L'argentí Mauricio Pellegrino s'està fent com a entrenador i va iniciar la seva trajectòria a les banquetes com a ajudant de Rafa Benítez al Liverpool i a l'Inter de Milà. Amb l'experiència adquirida va iniciar la seva carrera en solitari entrenant a la lliga espanyola al València i l'Alabés, enguany va fitxar pel Leganés, arribant al club madrileny per substituir a un tècnic molt valorat com és Asier Garitano. Com a jugador l'espigat central va jugar al Barça per passar posteriorment a formar part de la plantilla del València en què va disposar de més oportunitats. Ara està immers en la preparació d'una plantilla on té com a objectiu aconseguir la salvació, objectiu que els costarà molt als madrilenys ja que el mal inici de campionat amb només dues victòries els penalitza molt per sortir d'una zona baixa en què porten moltes jornades instal·lats.

Buscant el màxim rendiment. L'equip encara no podrà disposar de jugadors molt importants dins l'esquema de joc, l'absència de Portu serà la més significativa, tot i així torna a ser un bon moment perquè futbolistes no tan habituals tornin a rendir al límit de les seves possibilitats. La victòria a València va servir per reforçar a tot el grup, Yassine Bounou ha de donar continuïtat a l'estat de forma en el que es troba, l'eix defensiu no pot perdre la solidesa i ha de continuar competint sense cometre errades en zones de risc. Al centre el més normal és que repeteixi la parella formada per Aleix Garcia i Pere Pons tot i que un Àlex Granell recuperat també pot entrar a l'equip inicial. En atac cal esperar que Cristhian Stuani estigui en plenes condicions per jugar els noranta minuts. La presència del davanter uruguaià és bàsica, el màxim golejador del Girona ha participat quasi bé en tots els gols del seu equip i sens dubte és la referència ofensiva més valuosa de l'equip. La tornada a l'equip del Choco Lozano i la continuïtat de Patrick Roberts han de servir per aportar més recursos que ajudin a crear ocasions a l'àrea adversària.