De ben segur que Pedro Porro hauria volgut que el seu desè partit amb el Girona hagués acabat amb victòria. L'empat però, permet l'equip mantenir els 7 punts d'avantatge respecte les places de descens i continuar fent camí cap a l'objectiu. Era un dia especial per al de Don Benito, que sabia que arribava als deu partits amb el Girona i que, per contracte, passava a ser jugador de ple dret del primer equip. Amb només 19 anys, l'extremeny és una de les sensacions de l'equip en aquest primer tram de temporada. La seva potència, decisió i caràcter -ara ajudat per la greu lesió d'Aday- l'han convertit en l'amo i senyor indiscutible del carril dret. Ahir va tornar a estar incansable corrent amunt i avall la banda i recuperant pilotes. Fins i tot una centrada seva a punt va estar de suposar l'1-0 d'Stuani. Ja al tram final del partit, Porro va començar a notar el desgast físic i després de topar amb el pal en la jugada que Jonathan Silva va estavellar la pilota a la fusta, no va poder més. Eusebio va decidir substuir-lo per Juanpe per, de passada, afegir més alçada als minuts finals i defensar més bé el piló de pilotes penjades del Leganés a l'àrea de Yassine Bounou.

Les seves actuacions la temporada passada amb el juvenil primer i el Peralada després van cridar l'atenció a molts equips de renom, que no van dubtar a preguntar per la seva situació. Ell ha tingut clar sempre que Girona és el millor lloc per créixer i per això sempre ha anat acceptant les propostes de millora i ampliació de contracte que el club li ha presentat. Des que va arribar procedent del Rayo juvenil fa dos estius, Porro ha renovat cinc cops i ara veurà com la seva clàusula de rescissió passa dels 20 milions als 50. Una xifra elevadíssima que espantarà qualsevol club amb caler fresc que tingués la intenció de pagar els 20 de l'antiga clàusula. Ara, si algun equip es vol endur Pedro Porro, haurà de negociar amb el Girona o bé desemborsar una xifra de traspàs difícilment imaginable.

A més a més, amb la millora i actualització del contracte que se li activarà ara, Pedro Porro també hauria de veure com al mercat se li assigna un dorsal del primer equip. És a dir, deixarà el 29 d'aquests primers mesos per lluir-ne un d'inferior al 26.