Una mà miraculosa de Bounou a Michael Santos en el temps afegit va evitar que el Girona veiés com s'estroncava de la pitjor manera la bona dinàmica de les últimes jornades. Una aturada que va servir perquè el Girona sumés un punt en una llauna de partit que es va trencar als minuts finals i va estar més a punt de caure del costat visitant que no pas del local. Sí, Lozano va enviar una pilota al pal i Stuani va perdonar l'1-o al refús però el Leganés també va fer una fusta encara més clara amb un cop de cap de Silva i va tenir la de Santos en l'afegit que Bounou va salvar. La bogeria final va fer que al final tothom donés el punt per bo. L'empat permet als gironins mantenir els 7 punts d'avantatge i continuar fent camí cap a la salvació.

L'objectiu era clar, fer encara més bona la victòria a València amb tres punts que allarguessin el gran moment de l'equip. Malgrat que el pobre rendiment del Leganés lluny de Butarque convidés a pensar que es podia tractar d'un partit fàcil, Eusebio tenia clar que no seria així. Un animal ferit és molt més perillós i així arribava el Leganés a l'estadi, amb el ganivet a les dents. Els madrilenys de seguida es van fer amb la pilota i van incomodar un Girona a qui costava trepitjar camp contrari. Pellegrino havia calcat el sistema d'Eusebio.

Tot i que era el Leganés qui intentava dur la iniciativa amb la pilota, el Girona intentava trepitjar l'àrea de Cuéllar amb pilotes llargues a Stuani o bé a Porro pel carril. A nivell de creació, dos gossos de presa com Recio i Rubén Pérez es menjaven Aleix Garcia mentre Pons intentava controlar l'elèctric Óscar Rodríguez. Ofensivament, el Girona no tenia la clarividència que desitjava Eusebio. Les espurnes de Borja García eren els únics detalls d'un equip que no trobava la manera de perforar la defensa visitant. Roberts ho intentaria amb una acció individual en què es va emborratxar de pilota abans de xutar desviat. Seria l'única ocasió del Girona a la primera part. El Leganés, de la seva banda, va clavar només un ensurt, però quin ensurt. L'àrbitre, i després el VAR, van invalidar un gol de Carrillo per fora de joc després d'un xut de Recio i una mala sortida de Bounou.

Calia posar una marxa més i Eusebio ho va intentar fent entrar Lozano en el lloc de Roberts. Espessos en atac, en defensa el Girona contenia les aproximacions visitants però concedia massa córners i faltes a prop de l'àrea, que, tenint en compte l'alçada dels jugadors del Leganés, era un pèl arriscat. Un cop de cap a fora d'Stuani a centrada de Porro (m.63) va ser la primera acció que va fer aixecar el públic de les seves localitats. També ho aconseguiria Stuani, que enviaria al fons de la xarxa un refús de Cuéllar a rematada de Ramalho. L'acció, però, estava invalidada per fora de joc.

Els minuts passaven i les ocasions no arribaven. El Leganés no renunciava al gol però, amb pèrdues de temps constants, evidenciava que el 0-0 no li era pas cap mal resultat. Els madrilenys, tot i això, veurien com la sort s'aliava amb el Girona en una rematada franca de cap de Silva que va escopir el pal quan Bounou i el 99% de Montilivi ja la veien a dins. Els darrers minuts es van convertir en una ruleta russa. El Leganés a còpia de pilotes penjades des de la dreta per Nyom feia patir i molt el Girona. Carrillo remataria fora (m.83) instants abans que entre Lozano i Stuani perdonessin l'1-0. L'hondureny va rematar al pal i Stuani va enviar, a porta buida, el refús als núvols. El Girona havia gastat el seu últim cartutx però al Leganés n'hi quedava un. I no pas poc clar. Bounou, immens a Mestalla, tornaria a aparèixer en l'afegit per evitar que Michael Santos fes el 0-1. Montilivi respirava.