Eusebio Sacristán haurà de gestionar els cinc partits de Lliga que resten abans de l'aturada nadalenca (Espanyol, Atlètic, Athletic, Sevilla i Getafe) més el de Copa contra l'Alabès amb Pedro Porro i Carles Planas com a únics carrilers. Finalment no hi haurà recanvi per a Johan Mojica, lesionat de gravetat i pel qual el Girona havia demanat permís especial a la Lliga per poder-lo substituir. El termini s'acaba dimarts de la setmana vinent però el club ja va informar ahir que no fitxaran ningú per ocupar la fitxa del colombià. Això sí, les mancances a la posició del carril sí que seran cobertes «segur» al mercat d'hivern, tal com va explicar ahir el director esportiu Quique Cárcel. Cal recordar que, a més de Mojica, Aday Benítez també està lesionat de gravetat i en té, pel cap baix, per cinc mesos.

«Hem pres la decisió consensuada de no incorporar cap jugador fins al mercat d'hivern», deia ahir el màxim responsable esportiu. Els motius? «Hem regirat el mercat però ara mateix és molt complicat. Tenim un tipus de jugador que ens agrada però ens hem trobat que o bé té contracte i està jugant o la cessió ens hauria sortit molt cara. Per això ens hem decantat per no fer cap oferta», deia. Un dels intents del Girona ha estat l'uruguaià del Màlaga Federico Ricca, que va refusar l'oferta gironina.

Veient la dificultat de trobar un recanvi adient a Mojica, el club va intentar la contractació d'Iván Alejo, un jugador d'un perfil més ofensiu. L'acord amb el jugador era pràcticament un fet i l'entesa semblava encarrilada però el Girona s'ha fet enrere finalment per culpa de l'alt sou del futbolista. El Girona, força collat pel límit salarial, ha considerat que per 5 partits de Lliga que resten abans del mercat d'hivern no li convenia fer-se càrrec de gairebé dos mesos de sou de l'extrem. Tot i això, el nom d'Alejo continua sobre la taula de Cárcel i, si continua sense comptar per a José Bordalás al Getafe, la seva cessió ?amb opció de compra? es podria tornar a abordar al gener.

La renúncia a aprofitar la finestra oberta per la Lliga al Girona farà que el club recorri, peti qui peti, al mercat d'hivern per reforçar la plantilla. Un dels motius que han dut Cárcel a prendre la decisió és que la Lliga només permetia incorporar jugadors d'equips espanyols per suplir Mojica. En canvi, al mercat d'hivern, el Girona podrà fitxar qualsevol futbolista de qualsevol Lliga del món. Mentrestant, Eusebio haurà de recórrer al Peralada en el cas que Porro o Planas es refredin. A homes com Valery Fernández o Yhoan Andzouana, que van deixar molt bones sensacions contra l'Alabès a la Copa, se'ls poden obrir les portes del primer equip. En aquest sentit, l'escalenc Valery ja va ser convocat per al partit contra el Leganés de la setmana passada. A més a més, el fet d'haver donat de baixa la fitxa de Mojica permet al Girona poder comptar amb Paik. El sud-coreà del Peralada fins ara no podia ser convocat amb el primer equip perquè entre Douglas Luiz, Mojica i Lozano ocupaven les tres places d'extracomunitari que permet el reglament de la Lliga.