El catastròfic escenari que s'havia instal·lat a Montilivi ara fa unes setmanes, deixant un panorama més que pessimista amb un allau de lesionats que mermava una plantilla bastant curta d'efectius, s'ha transformat de cop i volta. En els últims dies, Eusebio Sacristán no ha fet altra cosa que anar recuperant efectius. Ja ho va fer per a l'últim partit i, tot i el parèntesi que viu un home com Cristhian Stuani, el tècnic rebia ahir una molt bona notícia. En l'entrenament que l'equip va celebrar al matí a La Vinya, la principal novetat va ser la de Portu. El davanter, un dels pilars bàsics d'aquesta plantilla, s'havia perdut els dos últims partits, però sembla que estarà a punt per reaparèixer el cap de setmana vinent. La lesió que l'havia de deixar unes setmanes fora de combat ja és història; almenys ahir va treballar amb normalitat. Ha tornat a veure la llum i ara l'únic objectiu és que torni a jugar tot mantenint la bona ratxa que va demostrar just abans de lesionar-se, quan va signar un doblet tot posant fi a una sequera de vuit mesos sense marcar. També van treballar amb el primer equip ahir Montes, Andzouana, Valery i Miguélez, del Peralada.

Tot aprofitant l'aturada de Lliga, el Girona va buidant una infermeria que fins fa ben poc estava ben plena. Encara hi queda algú; no és el cas de Portu, que s'ha recuperat. El davanter, fa gairebé tres setmanes i jugant contra el Rayo a Montilivi, va patir una lesió muscular al bíceps femoral de la seva cama dreta. El club no va parlar de temps de recuperació ni res per l'estil, però les previsions l'allunyaven dels ter­renys de joc unes poques setmanes. No va poder viatjar a València (0-1), ni tampoc va tenir minuts en el matx de l'última jornada a casa amb el Leganés (0-0). Tot i això, ja està disponible i podrà enfrontar-se la setmana vinent a un Espanyol que encara no coneix la derrota al seu estadi. Una novetat important, tenint en compte que el davanter ha recuperat el seu olfacte golejador. Contra el Rayo, just el dia en què queia lesionat, feia un doblet per donar el triomf al Girona (2-1).

D'altra banda, caldrà esperar per veure si Eusebio podrà comptar o no amb Cristhian Stuani, el pitxitxi de la plantilla. L'uruguaià, amb molèsties als abdcutors, reapareixia la setmana passada en el duel amb el Leganés, però va acabar ressentint-se. Club i jugador van acordar que Stuani no es concentrés amb la seva selecció per enfrontar-se a Brasil (16 de novembre) i França (dia 20). Ahir se'l va veure exercitant-se al marge, fent cursa continua al costat d'un dels recuperadors de la plantilla. La seva evolució, com se sol dir en aquests casos, serà la que marcarà si està o no disponible per visitar el camp de l'Espanyol, un dels equips que formen part de la seva carrera esportiva. A part d'ell, Eusebio tampoc va poder comptar amb els lesionats Aday, Mojica i Douglas; ni amb Bounou i Lozano, concentrats amb les seves respectives seleccions.