Tranquil i pragmàtic com ha demostrat ser des que va trepitjar Montilivi per primer cop l'estiu del 2013, Jonas Ramalho viu aquests últims mesos una situació, si més no, un pèl estranya. Un cop recuperat de les lesions al turmell que va patir durant la pretemporada ha irromput amb força a l'onze titular i convençut Eusebio Sacristán que té un lloc a l'equip. El de Barakaldo és titular des de la visita a Anoeta (0-0) i amb ell a l'onze, el Girona no coneix la derrota (dos empats i dues victòries). Tanmateix, la situació contractual del defensa no és per estar tranquil. Almenys en el cas del Girona, que si vol continuar comptant amb Ramalho s'ha de posar les piles i fer-ne via amb una renovació que està en dansa des de fa setmanes però que no acaba de tancar-se. Ramalho acaba contracte el proper 30 de juny de 2019 i és juntament amb Bounou, una de les dues prioritats de la direcció esportiva. Quique Cárcel té la intenció de tancar el seu cas abans de finals d'any per tal que el jugador no pugui negociar lliurement amb un altre club a partir del gener. Mentrestant, Ramalho admet les negociacions i reconeix que es troba molt a gust a Girona. Ara bé, l'operació no està desencallada encara. «Estic a gust aquí i molt content. És un tema que tant el club com jo hem d'arribar a un acord. Si una de les parts no està d'acord o no cedeix... Però estic a gust i la idea és poder estar aquí», deia ahir al migdia després de l'entrenament a La Vinya. Això sí, Ramalho es vol desentendre de qualsevol negocaciació per centrar-se únicament a fer la seva feina. «Això ho porten els meus agents. N'estan parlant i tant en Quique com el club saben que podem arribar a un acord. Ara bé, no tinc pressa. Jo em centro en entrenar i competir».

Independentment del que pugui passar les properes setmanes amb la seva possible renovació, Ramalho està visquent un moment dolç de forma. Tot l'esforç fet als entrenaments després de deixar enrere les lesions està tinguent ara el seu premi. «Soc un jugador i una persona que sempre treballa i qui ho fa, sempre li arriba el seu moment. Quan em va arribar el vaig aprofitar», confessa Ramalho que revela una bona relació amb Eusebio. «Vaig agrair al míster que em donés l'oportunitat. Estic content i espero continuar a l'onze. Li agraeixo que em posi i intentaré sempre ajudar l'equip», diu. En aquest sentit, la renúncia del Girona a incoporar cap jugador aprofitant el permís extraordinari que li havia concedit LaLliga arran de la greu lesió de Mojica, situa Ramalho com un dels possibles substituts de Pedro Porro en el cas que l'extremeny sigui baixa algun dia. El defensa de Barakaldo no tindria cap problema si hagués de jugar algun dia de carriler dretà. És més, fins i tot ja n'ha parlat amb Eusebio del tema. «Considero que sí. N'hem parlat i ho hem valorat amb el míster. Quan era més jove feia de lateral i això em va donar base per poder fer de carriler», detallava Ramalho que afegia que havia dit a Eusebio que «si m'ha de ficar de carriler ho faré tant bé com sàpiga i que no m'és cap problema». Això sí, l'ex de l'Athletic assegura que de central se sent «més còmode».

A diferència de l'última aturada de la competició pels compromisos internacionals en què es va jugar contra el Tolosa a Peralada, el Girona -almenys de moment- no té programat cap partit amistós. L'allau de lesions i els pocs efectius de què disposa Eusebio han fet que el club evités riscos. En aquest sentit, la setmana ha servit per corregir errades i millorar diversos detalls del partit contra el Leganés. «És una bona setmana per fer bona feina i corregir aspectes», explica Ramalho. A l'horitzó hi ha la visita a Cornellà-El Prat de la setmana que ve. «Serà un partit complicat. L'Espanyol està en una molt bona dinàmica i costarà. Ara bé, això ens suposa un punt extra de motivació a nosaltres per intentar guanyar el partit», assegura el defensa basc.