17 de novembre de 2018
17.11.2018
Diari de Girona

Nervis i ganes de fer-ho bé abans de la segona aventura a la Lliga Genuine

El Girona més integrador s'hi estrena aquest cap de setmana amb els tres primers partits

17.11.2018 | 01:35
Nervis i ganes de fer-ho bé abans de la segona aventura a la Lliga Genuine

De «l'aventura» davant allò totalment desconegut al repte de tornar a gaudir i aprendre ja sabent què és el que hi ha al davant. Així encaren els integrants del Girona FC, tant membres del cos tècnic com també jugadors, la seva segona experiència consecutiva a la Lliga Genuine. Un campionat que es defineix com un «projecte integrador» en què hi tenen cabuda futbolistes amb un mínim del 33 per cent de discapacitat intel·lectual. El campionat dona el seu tret de sortida, amb la primera de les seves quatre fases. Ho farà a Tarragona; allà, els blanc-i-vermells s'enfrontaran avui al Las Palmas i Màlaga, mentre que demà ho faran amb el Deportivo. L'objectiu no és cap altre que el de «competir al màxim». Per guanyar, sí, però sobretot «per passar-ho bé i gaudir de l'experiència». Ho explica Jordi Sucarrats, qui repeteix a la banqueta acompanyat per Carles Saló. Els «nervis» de tots són similars als que poden viure els seus jugadors. Una plantilla, això sí, reduïda. «Hem passat d'unes 40 fitxes a tenir-ne 25», explica. El motiu d'aquesta «reducció» no és pas cap altre que la «manca de compromís» que havien vist en alguns dels integrants de l'equip. «Hi havia gent que no es comportava bé als entrenaments, que se'ls saltaven o que no estaven gens compromesos». Un vestidor que el conformen nois que provenen majoritàriament de fundacions com la Ramon Noguera, Joncs, Astrid 21 i Astres, entre d'altres.

Sucarrats espera repetir la «bona experiència» de l'última temporada, la primera de la Lliga Genuine, un projecte impulsat per la Fundación LaLiga que ha passat de tenir 18 equips a comptar-ne amb 30. Un salt important que justifica el bon moment de salut que viu aquest torneig. «L'any passat no sabíem amb què ens trobaríem. Ara sí. Ja sabem de què va la cosa i en tenim moltes ganes. També nervis, com és normal», afegeix. Parla de «l'emoció» dels seus jugadors, que poden «sentir-se» com si fossin «futbolistes professionals» per un munt de motius. «Ja no per jugar partits, sinó per la convivència, els desplaçaments i també els entrenaments. Fins i tot jo em sento un entrenador professional», assegura. Parla també de «l'orgull» per a la seva plantilla de poder «representar» un club de Primera Divisió.

Però Sucarrats i Saló, els tècnics, no són els únics que hi posen cullerada. El coordinador de tot plegat és Albert Mateos, responsable de l'àrea social del club. Un pes important també el té l'Associació de Veterans del Girona FC. Bàsicament, perquè alguns dels seus integrants són un pilar imprescindible per mantenir ben viu l'equip de la Lliga Genuine. Geni Bou n'és el delegat, mentre que Sendo Agell, Pere Trias, Manel Carbó i també Jordi Gruart donen un cop de mà en els entrenaments i en els desplaçaments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit