Des que va arribar a Montilivi l'estiu del 2015, Borja García ha estat l'encarregat de guiar, amb el seu futbol, el joc ofensiu del Girona. La seva qualitat amb la cama dreta ha servit un piló d'assistències als seus companys i també ha perforat unes quantes vegades la xarxa dels porters rivals. La seva màgia el va convertir en les dues temporades a Segona A (2015-17) en el far ofensiu del Girona i, arran de l'ascens a Primera fa dos estius, el seu rol no ha canviat. El de Villaverde és l'encarregat de generar atac ja sigui amb passades filtrades cap a Stuani i Portu o d'obrir la pilota cap als carrilers. Més escorat a la banda esquerra que amb Machín, Borja García continua tenint llibertat de moviments en atac i no ha perdut aquella espurna de pressió que, de tant que li va exigir el sorià, ara s'ha convertit en una virtut més. Al mateix temps, però, Borja García manté una de les característiques que ja el van fer despuntar el curs passat a la màxima categoria: el de ser el jugador que més rep per part dels rivals. I és que l'ex del Castella és el futbolista no només del Girona sinó de tota la Primera que més faltes ha rebut després de dotze jornades. Un total de 42 faltes ha vist com li assenyalaven els àrbitres a favor després d'una puntada de peu del rival per intentar aturar-lo. O el que és el mateix, una mitjana de més de 8 per partit. Un valor que, sobretot si les faltes sancionades són a prop de l'àrea, es pot convertir en ocasió de gol amb una pilota penjada a l'àrea o un llançament directe.

Borja García és el cervell del Girona i això els rivals ho saben. Més encara enguany que, amb Eusebio, el joc es desenvolupa més per dins que no pas tant per fora pels carrils com amb Machín. Això fa que el madrileny estigui molt vigilat sempre i, per això, rebi tantes faltes. No obstant això, Borja García ha aconseguit aquesta temporada marcar un gol, contra el Madrid, i repartir un parell d'assistències. De les faltes rebudes per Borja, més de la meitat han estat a Montilivi (28) on la vigilància que rep és extrema. A domicili, en canvi, n'hi han fet només la meitat (14).

Borja García encapçala el rànquing de jugadors que més faltes reben de la Lliga amb una diferència considerable respecte el segon, que no és cap altre que el seu bon amic Rubén Alcaraz. L'exjugador del Girona, ara indiscutible al Valladolid, n'ha rebut 32 fins ara, les mateixes que el lateral de l'Athletic, Yuri Berchiche.

Juntament amb Bounou i Bernardo, Borja García és un dels tres futbolistes de la plantilla que ha participat en tots els partits d'aquesta temporada. El madrileny ha estat sempre titular llevat del dia del Camp Nou en què va entrar a la mitja part en el lloc d'Aleix Garcia. Des que va arribar a Montilivi, Borja García ha estat sempre indiscutible tant enguany per a Eusebio com abans per a Machín. I això que al sorià li va costar confiar-hi. Tant és així que en les primeres jornades de la seva primera temporada al club (15-16) li va costar entrar a l'onze -en part també per culpa d'una lesió- i durant unes quantes jornades va començar els partits des de la banqueta. El curs de l'ascens (16-17) ja va ser un dels més destacats i l'any passat va mantenir i fins i tot apujar el nivell. Aquesta campanya amb un dorsal especial com el 10, deixat per Eloi Amagat, continua donant lliçons als millors camps de la Lliga.