Encara no és un malson, però l'última mitja hora dels partits del Girona cada cop és més a prop de ser-ho. Sembla mentida que els gironins, que mantenen l'amor propi que els ha dut a tocar el cel de la màxima categoria, a la Lliga no hagin marcat més enllà del minut 56. Només Èric Montes, a la Copa, trenca la tendència: l'èpic gol del manresà contra l'Alabès quan passaven sis minuts del temps de descompte és l'únic raig de llum enmig d'un oasi de foscor. De fet, els homes d'Eusebio tan sols han marcat quatre dels seus 13 gols a la segona meitat (el 31%) mentre que en el mateix període de curs amb Machín les estadístiques eren del 50% (set de 14) en el segon temps. Quatre d'ells, a l'última mitja hora. Numèricament, però, Eusebio n'ha tret un millor profit: 10 punts en 4 gols, pels 11 en 7 amb el sorià.

Aquest curs, el gol que el Girona ha celebrat més tard és el de Stuani al minut 56 del partit contra el Celta. Una jornada abans, l'uruguaià havia foradat les xarxes de Vila-real al 54 de la mateixa manera que ho va fer al Camp Nou al 51. Pere Pons és l'autor de l'últim gol gironí a la Lliga, a Mestalla, al 48. N'hi va haver prou per sumar els tres punts.

En l'estrena a Primera la rauxa del Girona va silenciar Balaídos, gràcies a un xutàs de Juanpe al 86. Era la jornada set i l'idil·li amb les terres gallegues continuaria a Riazor, la nit on va arribar un triomf tan buscat com necessari amb un gol al 71 de Portu. Més endavant, contra el Llevant, Stuani sentenciaria al minut 83 després que Borja avancés l'equip al 58. I el killer donaria un punt d'or contra la Reial Societat d'Eusebio al minut 63. Els dos gols restants s'han de buscar entre els minuts 45 i 60: els de la màgica remuntada contra el Madrid, on Stuani i Portu, al 54 i el 59, van fer possible l'única victòria del Girona en la seva història a Primera després de començar un partit perdent. Va ser per tornar-se boig.

Traduït a punts, Eusebio n'ha sumat 10 gràcies als gols a la segona meitat (+3 a Vila-real, +3 contra el Celta, +1 al Camp Nou i +3 a Mestalla), respecte als 11 de Machín (+1 contra el Celta, +3 davant el Deportivo, +3 amb el Madrid, +3 contra el Llevant i +1 amb la Reial Societat).