El Girona no estarà pas sol a l'RCDE Stadium aquest diumenge. Sí, li tocarà bregar contra un Espanyol que no fa altra cosa que encadenar victòries al seu camp; i també amb una afició que, veient la bona inèrcia dels seus, segurament omplirà les graderies. Però l'entorn blanc-i-vermell tampoc vol abandonar el seu equip i ja s'ha començat a mobilitzar per intentar donar un cop de mà als d'Eusebio, invictes encara a domicili i que volen continuar amb la seva bona inèrcia de les últimes jornades. Encara és aviat per fer números i parlar de grans xifres, però, com a mínim, cap a un centenar d'aficionats ja és segur que enfilaran cap a Cornellà-El Prat. Ahir a la tarda, des de Montilivi es posavan a la venda les entrades per al derbi de diumenge (18.30 hores). Les localitats estan des de llavors a disposició del públic en general; els socis, que havien tingut prioritat, ja s'havien afanyat a retirar-ne 89 abans que tothom hi hagués tingut accés.

Les entrades es poden aconseguir mitjançant la web del club, però també a la botiga que hi ha ubicada als afores de l'estadi. El seu preu és de 40 euros cadascuna, encara que també existeix l'opció de contractar un desplaçament amb autobús, el que encareix la tarifa en 10 euros més. Tots aquells autobusos que s'acabin omplint sortiran en direcció a l'RCDE Stadium el mateix diumenge, dia del partit, a partir de les 3 de la tarda i des de Montilivi. Tornaran cap a Girona un cop s'hagi acabat el derbi, a partir de les nou del vespre.

Hernández Hernández

Alejandro José Hernández Hernández ha estat l'àrbitre designat per xiular el derbi d'aquest diumenge. Un àrbitre que no sol dur gaire bona sort al Girona, que no sap el que és guanyar amb ell al camp quan li toca jugar lluny de Montilivi. El balanç general tampoc és massa positiu: només un parell de victòries, a banda de cinc empats i quatre ensopegades. Això sí, a Primera, mai s'ha perdut. El canari hi era en l'històric 2-1 contra el Reial Madrid i també va dirigir l'1-1 al camp del Getafe en què va expulsar Damián Suárez al llindar del descans. Ara bé, per targetes vermelles, les que han vist els gironins a mans d'Hernández Hernández. Fins a mitja dotzena. Que són set si es compta Raül Agné, llavors l'entrenador. L'actuació més sonada va ser a Cartagena, l'any 2010. Aquella tarda les opcions de pugnar pel play-off d'ascens a Primera van quedar del tot dinamitades. Perquè es va perdre (1-0), però també perquè l'àrbitre va enviar cap als vestidors abans d'hora Migue, Serra, Peragón i Despotovic.