Van marcar 32 gols entre tots dos la temporada passada, 21 Stuani, 11 Portu, i després d'un estiu llarg i tens la millor notícia a la mitjanit del 31 d'agost va ser que el Girona havia evitat la seva marxa. Però aquest any veure'ls junts no ha sigut tan habitual, malgrat que tant un com l'altre, sobretot l'uruguaià, continuen amb el punt de mira ben afinat i ja han aportat 10 dianes (8+2).

Les lesions, que han assotat de valent el Girona en aquest inici de curs, no han passat per alt els dos principals referents ofensius de l'equip i això ha provocat que els últims quatre partits (R. Societat, Rayo, València i Leganés) no hagin coincidit damunt la gespa i que en 12 jornades només ho hagin pogut fer en 7.

Ara totes les mirades estan pendents per saber si podran reaparèixer plegats a l'RCDE Stadium aquest diumenge en el derbi contra l'Espanyol. De moment la situació és aquesta: Stuani, que s'havia ressentit al final del partit contra el Leganés d'unes molèsties a l'adductor, es va entrenar ahir amb el grup amb normalitat (també ho havia fet dimarts) i sembla que Eusebio hi podrà comptar. I Portu, que es va fer una lesió muscular contra el Rayo i s'ha perdut els duels contra València i Leganés, es va quedar ahir al gimnàs fent treball específic perquè el cos tècnic no el va voler forçar.

Portu ha estat treballant amb el grup des de la setmana passada i els càlculs segueixen sent que pot arribar pel derbi. Qui ho té més magre és Douglas, també amb una lesió muscular, que tot i que ja trepitja la gespa, ho fa treballant al marge, encara.

Aquest curs Stuani i Portu han sigut titulars contra Valladolid, Celta, Barça, Betis, Osca i Eibar. Davant del Madrid van coincidir l'última mitja hora perquè l'uruguaià va entrar des de la banqueta pel Choco Lozano. En els dos únics partits que han estat junts els 90 minuts han sigut contra Betis i Osca. Stuani ha jugat sense Portu a Vila-real i contra el Leganés, Portu va actuar sense l'uruguaià davant del Rayo (fins que es va lesionar a l'hora de joc) i a València cap dels dos va tenir minuts, en estar lesionats. A Anoeta, Stuani, que arrossegava molèsties, va suplir Portu a la segona part.