El pas del Girona per la Primera Divisió està deixant moments inoblidables. Un d'ells, es va viure fa gairebé un any. Era un dilluns 11 de desembre. Començava a fer fred però l'equip de Machín venia d'una embranzida que feia que tothom sentís calor. De fet, i malgrat la derrota contra l'Alabès (2-3, capgirant un 2-0), el Girona havia lligat la que encara és la millor sèrie de partits sense perdre a Primera: cinc, amb un 11 de 15 i tres triomfs seguits que van catapultar el projecte cap a un nou horitzó. Avui, Eusebio pot igualar aquells magnífics registres, perquè el seu equip es desplaça a Cornellà-El Prat després d'haver sumat vuit dels últims 12 punts, empatat amb la setena posició i amb set punts d'avantatge respecte a la línia vermella. Si el Girona no perd, també igualarà la seva millor estadística com a visitant, amb sis partits lluny de Montilivi sense caure derrotat. De fet, els blanc-i-vermells no perden fora de casa des d'un llunyà 8 d'abril, a Anoeta. Aquella tarda, el Girona va sortir escaldat per 5-0 però amb la primera permanència sota el braç. No va ser un mal negoci, aquella derrota, perquè no n'ha vingut cap més. I això que han visitat estadis com el de la Ceràmica, el Camp Nou o Mestalla. Són uns herois.

Ara toca l'Espanyol de Rubi, i un dels millors conjunts blanc-i-blaus de l'última dècada. Amb Rubi a la banqueta, els catalans semblen un altre equip. Fins i tot, han flirtejat amb el lideratge; una proesa que fa que a Cornellà-El Prat tothom es fregui els ulls diverses vegades al dia. Amb l'absència de Naldo però amb la presència del recuperat Hernán Pérez, l'Espanyol té el dubte de si jugar amb Baptistao al davant o incloure un rol més físic al mig (Víctor Sánchez), o mobilitat a les bandes (Piatti). Dels 10 restants, cap dubte. Tampoc la presència de Borja Iglesias, casat amb el gol i que ha fet oblidar la marxa de Gerard Moreno. L'Espanyol, que ha guanyat els cinc partits disputats al RCDE Stadium, és el millor local de la categoria. Poca broma.

A Montilivi, però, estan confiats. Creuen haver sobreviscut amb encert el pitjor tram de la temporada, marcat per les greus lesions i les moltes baixes, a les quals l'equip ha respost amb una plantofada sobre la taula. Resultats en mà, viuen el millor moment del curs perquè porten quatre partits sense perdre; un fet que els fa sentir forts. A més, Stuani sembla haver superat els problemes a l'abductor dret i sortirà d'inici, en el seu retorn a la que un dia va ser casa seva. Al seu costat no hi tindrà Portu, que no viatja -com Douglas-, i sí que hi haurà Patrick Roberts, que ha actuat a un nivell excel·lent durant l'absència del murcià. Els retocs d'Eusebio arribaran al mig del camp, on Àlex Granell podria recuperar la seva posició, formant el doble pivot amb Pere Pons en detriment d'Aleix Garcia. Qui també pot quedar-se a la banqueta és Muniesa, perquè Juanpe ja està totalment recuperat. Jugui qui jugui, però, es deixarà l'ànima. I per això Eusebio viu tranquil; perquè si el Girona manté el seu to, ja té molt guanyat.

Pd: aquell 11 de desembre va acabar amb un final feliç gironí a Cornellà gràcies a un gol de Timor. Avui buscaran repetir el triomf.