El pas de les setmanes ha permès descobrir que Eusebio és un entrenador que no sol desviar-se d'un discurs. El de la humilitat, el de defensar el treball diari i el d'aplaudir cada punt, cada victòria, sense deixar-se enlluernar per les ratxes o per la classificació. El Girona guanyava ahir on cap equip ho havia estat capaç de fer aquesta temporada. Un 1-3 que el col·loca setè, empatat amb el Reial Madrid i a tocar de posicions europees. Mentre uns estarien saltant d'alegria, Eusebio opta per la prudència, per animar tothom a continuar treballant. «És la confirmació d'estar fent bé les coses». Això serveix per resumir tot el que va dir a la sala de premsa de l'RCDE Stadium, on va aplaudir l'actuació «coral», com també l'actuació d'homes com Stuani, Patrick Roberts i fins i tot Doumbia, a qui el gol li pot «anar molt bé».

«Sabíem que per guanyar aquí havíem de fer moltes coses bé i això és el que hem fet», valorava. Definia com a «important» el bon inici, en què els gironins es posaven 0-2, admetent que la segona meitat se'ls havia «fet llarga» i que, tot i haver «tingut l'oportunitat de fer el tercer» en més d'una ocasió, amb la diana de Borja Iglesias «el partit estava allà». «Ha estat un partit molt complet; veníem a guanyar i ho hem aconseguit», deia.

En cap moment va voler encomanar-se per l'eufòria, tot i que després de 13 jornades l'equip mira molt més cap amunt que no pas cap avall. «Sabem quines són les nostres virtuts i les hem d'explotar al màxim, de moment ho estem fent. Hem de continuar treballant amb la mateixa humilitat perquè cada partit és complicat». Afegia també que «tot just estem començant i estem contents amb els punts que tenim i el rendiment dels darrers partits». Per a Eusebio, «anem creixent, fent passes cap endavant».

Noms propis

Acabada la valoració coral, arribava el torn dels noms propis. Primer, torn per a Doumbia, qui marcava el seu primer gol amb la samarreta del Girona. «És important que els golejadors facin gols. Viuen d'això i de tenir ocasions. Pel gran moment d'Stuani i de l'equip, ell ha hagut d'esperar el seu moment. Ens ha donat el que volíem. Amb aquesta idea el vam fitxar. Estem convençuts que ens donarà el que necessitem. Estem tranquils amb ell. Té qualitat, experiència i l'únic que necessita és participar i tenir regularitat», deia de l'ivorià.

També tenia bones paraules per a Stuani, un dels grans protagonistes no només per marcar els dos primers gols, sinó també per ser capaç d'encendre els jugadors i l'afició rival. «És molt intel·ligent. Coneixem quines són les seves virtuts. Sap que li tocarà lluitar amb centrals expeditius, que ha d'aguantar la pilota, bregar i buscar un espai amb claredat per definir. La targeta potser l'ha afectat una mica però és llest i ha sabut portar aquesta situació». Després, bones paraules per a l'evolució de Patrick Roberts: «Al principi de la temporada, vèiem que hi havia alguns jugadors que no acabaven de donar el seu millor rendiment. Ha treballat amb bona mentalitat des del primer dia i la baixa de Portu li ha permès entrar a l'equip. A mesura que acumula minuts va arribant la seva millor versió». Per acabar, va lamentar la lesió de Planas, alhora que va admetre que situacions com aquestes no queda cap més remei que «acceptar-les».