L'escenari i la situació del rival a la classificació imposaven respecte. Res però espantava un Girona que en el seu últim desplaçament havia estat capaç de guanyar a Mestalla carregat de baixes (0-1). L'equip tenia ganes de competir i recuperar sensacions després d'un partit discret contra el Leganés i de quinze dies sense futbol. Sis minuts va necessitar l'equip per demostrar que els xiulets i l'escridassada amb què els va rebre el públic local els va entrar per una orella i els va sortir per l'altra. El temps que va caldre a Stuani per connectar dos cops de caps inapel·lables que van batre Diego López i situar un 0-2 espectacular al marcador (m. 6). El centenar d'aficionats gironins es fregava els ulls mentre que el nombrós i crispat públic local no s'acabava de creure que el seu equip, que havia guanyat els cinc partits disputats a l'estadi i només hi havia encaixat un gol, estigués per sota al marcador tan aviat. L'Espanyol havia sortit fortíssim. Amb intensitat i mossegant de seguida. Tant és així que Bounou va salvar una clara ocasió de Borja Iglesias, després d'una errada de Bernardo, als dos minuts que hauria estat l'1-0. La reacció gironina va ser fulgurant i letal. Un experiquito com Stuani es va encarregar de calmar l'empenta local rematant a gol una precisa centrada de Planas des de l'esquerra. Tres minuts després, l'uruguaià ampliava l'avantatge, altre cop de cap, en rematar un córner servit per Aleix Garcia i fer pujar l'il·lusionant 0-2 al marcador.

{C}

El Girona exhibia la versió d'equip sòlid i solidari en defensa, amb Pere Pons escombrant i Aleix Garcia creant al mig del camp i Borja García i Roberts amb llibertat de moviments per darrere d'un Stuani que havia convertit en or les dues pilotes que havia tocat. El Girona tenia el partit d'allò més encarat però restava molt de partit per endavant. Roberts perdonaria la sentència encara abans dels deu minuts en un un contra un que Diego López va guanyar-li. Eusebio patia des de la banqueta veient com l'Espanyol combinava i combinava i arribava a l'àrea visitant amb relativa facilitat. Borja Iglesias va tenir el gol en una rematada que va sortir llepant el pal esquerre de Bounou. El porter marroquí tornaria a aparèixer per salvar sobre la mateixa ratlla un cop de cap a boca de canó de David López que ja es veia a dins. Amb Planas lesionat als isquiotibials i Muniesa al seu lloc, el Girona acabaria la primera part embotellat al seu camp mentre l'Espanyol es desesperava veient que no aconseguia reduir distàncies.

Stuani havia estat el gran protagonista de la primera part amb dos grans gols de cap al seu exequip. Xiulat ja quan l'speaker va dir el seu nom a l'hora de dir les alineacions, les dues dianes i, sobretot una trompada amb David López, a qui la temporada passada va trencar el nas en una acció similar, va encendre els ànims de Cornellà cap a ell.

Només començar la represa, el Girona hauria pogut fer el tercer que tanqués el partit però Diego López es va estirar espectacularment per salvar un cacau de Pere Pons que anava a l'escaire. Els papers s'havien canviat als primers compassos de la segona part i era el Girona qui tenia la pilota i arribava amb claredat a l'àrea d'un Diego López que apareixeria per salvar la sentència d'Stuani (m.53). Roberts es mostrava molt participatiu però excessivament individualista i poc efectiu. No obstant això, els locals no renunciaven a la porteria d'un Bounou, que desviaria a córner un xut mal intencionat de Darder (m.60). El Girona arribava amb relativa facilitat a l'àrea local i en una nova aproximació, Borja García no veuria Stuani després de la sortida en fals de Diego López i un defensa va salvar la seva rematada sota pals. El Girona estava perdonant la vida a l'Espanyol.

I ja se sap, si es dona vida a un animal ferit, es corre el perill que revifi. Així ho farien els de Rubi, que van treure petroli d'una centrada a l'àrea des de l'esquerra que Iglesias, a la segona, va enviar al fons de la xarxa. Tocaria patir l'ultim quart. Bounou apareixeria per treure una mà a una gran rematada d'Iglesias i, en el refús, Darder va enviar la pilota als núvols. Aquí s'acabaria el patiment perquè el Girona, finalment, sentenciaria en un contracop que Doumbia resoldria al segon intent davant el porter. Ara sí, els tres punts tornaven a volar cap a terres gironines, confirmant el bon moment de l'equip, que s'impulsa a la classificació.