El Girona-Barça corresponent a la jornada 21 de la Lliga de Primera Divisió té data i hora fixada (el dissabte 26 de gener, a 3/4 de 9 del vespre) però encara no un escenari clar. A dos mesos justos per a la disputa d'un partit que, esportivament, fa pinta de ser apassionant per l'enorme igualtat que hi ha a la màxima categoria (els dos equips estan separats per només cinc punts després de 13 jornades i en l'anada al Camp Nou els d'Eusebio ja van ser capaços d'arrencar un empat a dos), la possibilitat de portar el derbi a Miami, com voldrien la patronal i els dos clubs, segueix a l'aire. LaLiga té preparat el gruix operatiu, encara que no el pot desencallar fins que rebi els permisos pertinents de la Federació Espanyola i la FIFA.

Montilivi o el Hard Rock Stadium? Aquesta és la qüestió que encara avui continua sense desvetllar-se a pesar que des de LaLiga s'actua com si el partit s'hagués de jugar als EUA, com ho demostra el fet que fa uns dies la patronal pagués per publicitar l'esdeveniment a la portada del Miami Herald amb l'eslògan «Porteu-nos el partit». La decisió definitiva no es pot demorar fins més enllà del mes de desembre. En teoria la Federació tindria temps fins al 5 de gener per autoritzar el partit, 21 dies abans de la seva disputa, però de moment res fa pensar que Rubiales canviï d'idea i aixequi el veto. «Estem a l'espera que es decideixi. No depèn de nosaltres. Sempre hem dit que és un partit que ens interessa portar als EUA. És bo per al Girona, per a la marca i per al creixement. Hem d'estar orgullosos que comptin amb el nostre club per a la primera experiència d'un futur, ja que tots entenem que el món del futbol passarà per aquí a través dels drets televisius», va explicar ahir el president Delfí Geli sobre aquest cas durant la presentació del projecte La Grada Suma.

LaLiga es va associar amb l'empresa Relevent l'agost passat per impulsar el futbol als EUA i, entre els diversos punts de l'acord, n'hi havia un que es comprometia a dur-hi almenys un partit de Primera per temporada durant els propers 15 anys. Unes setmanes més tard va trascendir que el duel escollit era el Girona-Barça. LaLiga necessita que l'equip local sigui modest en número d'abonats per poder assumir les contraprestacions. S'havia pensat en un Betis-Barça però de seguida el Girona s'hi va mostrar interessat i es va acabar triant el derbi català. El Barça, a diferència del Madrid, també és un defensor de la idea de Tebas d'intentar obrir mercat a Amèrica per aquesta via.

LaLiga i el Girona tenien previstes diverses compensacions per als abonats que no puguin veure el partit a Montilivi, en cas que es jugui a Miami. S'oferiran 1.500 vols gratuïts, que es podran complementar amb un parell de nits d'hotel per 450 euros. Una altra opció seria retornar a l'abonat el 40% del preu del carnet, o a aquells que van demanar una entrada de franc per al Barça-Girona al Camp Nou se'ls abonaria un 20%. De moment tot segueix aturat, a l'espera que en les properes setmanes algú mogui fitxa. Potser un jutge, el roc a la faixa que LaLiga espera que li jugui a favor si els organismes del futbol internacional l'hi segueixen vetant.