El Girona va fer mèrits suficients la temporada passada per meravellar tothom. Als que ja sabien de quin peu calçava l'equip de Pablo Machín i també a tots aquells, que n'eren molts, a qui els venia de nou veure els blanc-i-vermells jugar. No va ser casualitat que es convertís en el tercer millor debutant de Primera de tota la història, només superat per l'Almeria 07/08 i l'Albacete 91/92, gràcies a uns increïbles 50 punts que el van fer, fins i tot, somiar amb Europa. Diuen que els segons anys solen ser els més difícils, i més en una categoria com aquesta, on l'exigència és altíssima. Poc o gens es va reforçar l'equip a l'estiu; a més, al relleu a la banqueta l'acompanyaven les mínimes cares noves i la plantilla s'escurçava. Malgrat tots els entrebancs, sumant-hi les inoportunes lesions greus d'homes com Johan Mojica i Aday Benítez, els gironins no només mantenen la seva bona inèrcia, sinó que fins i tot estan superant els seus propis registres. Normal que, ara mateix, sigui l'equip que es troba en més bona forma de tota la Primera Divisió.

Ni Barça, ni Sevilla, ni Atlètic ni molt menys Reial Madrid. Cap d'ells viu un moment tan bo. El Girona, a còpia de bons resultats, ha igualat la seva millor ratxa a la màxima categoria. Encadena cinc partits sense perdre, com ja va fer la temporada passada. A més, calcant el balanç: 11 punts de 15 possibles. Si llavors ho va fer en el tram de partits contra Deportivo (1-2), Reial Madrid (2-1), Llevant (1-2), Reial Societat (1-1) i Betis (2-2), aquest cop ho ha aconseguit davant la Reial Societat (0-0), Rayo Vallecano (2-1), València (0-1), Leganés (0-0) i Espanyol (1-3). Una dinàmica que cap altre equip de Primera ha estat capaç d'igualar en aquest mateix tram de jornades. Dels últims 15, no n'hi ha cap més que se n'hagi adjudicat 11. A tot estirar, se li acosten el Barça (10 punts), Sevilla (10), Atlètic de Madrid (9) i Alabès (9). Un bagatge tan prolífic ha permès als d'Eusebio enfilar-se fins la setena posició. Curiosament, la seva millor classificació a la màxima categoria. L'any passat l'havia atrapat un parell cinc vegades, però mai l'havia pogut superar. El líder, el Sevilla, està a només 6 punts, mentre que el descens, que el marca l'Athletic, és a 9.

Són 20 els punts que ara mateix té el Girona. Botí fins i tot superior al de fa just un any; amb Machín, a les mateixes alçades de campionat, se n'havien sumat 17 per ser desens. Culpa d'aquesta boníssima inèrcia, entre altres coses, la té l'excel·lent bagatge de l'equip lluny de Montilivi. Per això estem parlant del segon millor visitant de tota la categoria. Funcionen millor els d'Eusebio fora que no pas a casa. Dels 20 punts, 12 han arribat a domicili. Només el supera la Reial Societat, que n'ha obtingut 13. El segueixen de ben a prop el Llevant (11), Barça (11), Sevilla (10) i Getafe (10). A més, per arrodonir aquesta estadística, el Girona és l'únic conjunt de Primera que encara no ha perdut a fora. Un honor del qual ben pocs equips, a les grans lligues europees, poden presumir de tenir aquesta temporada: Juventus i Torí a Itàlia; Liverpool i City a la Premier; el PSG a França i el Dortmund a Alemanya.

Va tancar l'última temporada l'equip perdent fins a 15 partits. Uns quants, però tampoc tants si es té en compte que era la del debut a la màxima categoria. De moment, el camí en aquest sentit és bo perquè els gironins són dels conjunts que menys derrotes han encaixat des de principi de Lliga. Només 3. Totes, és clar, a Montilivi. A casa s'ha perdut amb el Reial Madrid (1-4), Betis (0-1) i Eibar (2-3). Només hi ha tres equips que han perdut menys. L'Atlètic de Madrid, precisament el proper rival a la Lliga (aquest diumenge a un quart de cinc de la tarda), només ha encaixat una derrota. Dues n'han rebut el Barça i el València. Tres, com els gironins, el líder Sevilla.

I ara què? Primer de tot, cal continuar tocant de peus a terra, com convenia Eusebio Sacristán el diumenge a la sala de premsa de l'RCDE Stadium. Ell és el primer que manté la calma, i així ho trasllada a l'entorn cada cop que hi ha una alegria. Després, intentar allargar la bona inèrcia. Si no es perd contra l'Atlètic, ja seran sis les jornades de Lliga a Primera en què no es coneixerà la derrota, per la qual cosa s'establirà un nou rècord històric. El calendari no és pas fàcil. Després dels de Simeone, tocarà visitar l'Athletic, que lluita per escapar de la part baixa. De nou vindrà una altra sortida, aquest cop a enfrontar-se amb el Sevilla de Pablo Machín. I per tancar l'any, contra el Getafe a Montilivi.