El jugador franquícia, un concepte molt estès a l'esport professional dels Estats Units, és aquell que, per les seves característiques i habilitats, és considerat com un emblema per al seu equip, que sol convertir-se també en una referència en diversos àmbits, dins i fora del camp. Aquest concepte encaixaria a les mil meravelles a un futbolista com Cristhian Stuani. No només pels seus números, cada cop més espectaculars; sinó per tot allò que transmet. És un dels capitans de la plantilla i un dels més experimentats, a part de tenir cartell internacional. El seu rendiment creix i, tot i els seus 32 anys, està clar que viu una segona joventut que fa que se'n parli setmana sí, setmana també. Diumenge no només va ser escridassat pel públic de l'RCDE Stadium, sinó que també va ser clau per la victòria del Girona, amb dos gols que engreixen encara més els seus números. Unes xifres excel·lents, que van camí de superar fins i tot les de l'últim any, quan va convertir-se en una de les estrelles de la Lliga marcant 21 gols. Ara, després de 13 jornades, en porta 10. Suficient per encapçalar la taula d'anotadors de Primera, per davant d'homes com Luis Suárez i Leo Messi, cadascun d'ells amb 9.

Pitxitxi a Espanya, també és un dels millors golejadors dels principals campionats europeus. Tan sols el superen dos futbolistes: Kylian Mbappe (PSG) i Emiliano Sala (Nantes) n'han fet 11 cadascun. A Itàlia, Krzysztof Piatek (Genoa) també en porta 10. La resta de perseguidors ja es troben un esglaó per sota. Per exemple, Cristiano Ronaldo (Juventus) en porta 9, els mateixos que Paco Alcácer (Dortmund) o els dos futbolistes de l'Eintracht de Frankfurt Luka Jovic i Sébastien Haller.

Stuani, des que va arribar, ha fet 31 dels 65 gols que el Girona ha aconseguit a la Primera Divisió. Això equival al 47 per cent de tots els gols a la màxima categoria dels blanc-i-vermells. És, per tant, el futbolista més determinant per a un mateix equip a la màxima categoria. Aquest curs, dels 10 gols 4 han estat de cap, 4 més amb la cama dreta i 2 amb l'esquerra. Tots els ha fet dins de l'àrea i només un des del punt de penal.

D'ell va parlar ahir el president Delfí Geli. «Sempre volem que estigui a gust, que participi i que ajudi el Girona a créixer. Els números són excel·lents. Tots coneixem la seva qualitat i el gen competitiu que té. És determinant. Com a persona experimentada aporta molt al grup. Els seus gols fan que l'equip sumi punts». També va valorar els xiulets que l'uruguaià va rebre a Cornellà. «Com a qualsevol camp, l'afició vol que el seu equip guanyi. És futbol i s'ha de quedar tot aquí», va dir.