La victòria del Girona a Cornellà-El Prat de diumenge passat (1-3) encara cou entre la parròquia blanc-i-blava. Si dilluns era Dídac Vilà qui carregava contra Cristhian Stuani i el VAR per l'acció en què el davanter del Girona va fer sortir sang del nas al defensa de l'Espanyol David López, ahir era el mateix afectat qui anava més enllà i acusava directament l'uruguaià d'haver-lo «agredit». A més a més, el central de Sant Cugat assegurava «haver perdut tot el respecte, estima i admiració» que tenia cap al seu excompany. David López considera que l'acció en què salta amb Stuani i l'uruguaià el toca amb el braç a la cara és una «agressió feta amb intenció» i per això ahir va carregar contra el davanter. «Volia felicitar-lo perquè és el màxim golejador de la Lliga i està a un nivell altíssim. No vull que sembli una revenja, però simplement pel que em toca en àmbit personal considero que la jugada és totalment indecent. És una manca de respecte cap a un company».

«Ho fa amb intenció i sap on estic, és una acció perillosa i temerària», va dir. «Mai pots deixar el colze enrere perquè saps que alguna cosa passarà i en tres partits amb ell m'ha passat quatre vegades», va recordar el defensor espanyolista. El central, a més a més, va insistir que no es creu les declaracions de l'uruguaià. «El discurs de noblesa que no ha estat la seva intenció ja no serveix, perquè la primera vegada em va trencar el nas i no vaig dir res, però no soc ximple. És una falta de respecte a un professional i a un excompany d'equip», va dir.

David López va explicar que Stuani no va acudir al vestidor després del partit ni tampoc li ha trucat. Amb tot, David López no pensa canviar el seu estil. «El missatge que li hauria d'haver tornat m'ha arribat moltes vegades, però la meva manera de ser no és així. Un defensa ha de ser contundent, però amb noblesa». El futbolista de l'Espanyol manté la tranquil·litat. «No passarà res. No puc demanar a Stuani que no vagi fort, però sí que puc dir a l'àrbitre que ho tingui en compte. De fet, un cop va tenir targeta groga, va deixar de saltar», va recordar. En aquest sentit, l'àrbitre va escriure a l'acta que Stuani havia estat amonestat «per colpejar amb el braç a la cara d'un adversari de manera temerària en la disputa de la pilota». El tècnic de l'Espanyol, Rubi, va dir al final del partit que l'acció havia entrat «dins de les pràctiques legals del futbol».

Cal recordar que la polèmica entre David López i Stuani ve del curs passat, on el central va acabar amb el nas trencat després d'una acció semblant. A més, el defensa va haver de jugar uns partits amb màscara protectora.