El Girona-Barça de Miami s'ha esvaït finalment. La Lliga ha afirmat en un comunicat que donat el manifest desig del club blaugrana de no jugar el partit a Miami, tal com havia comunicat aquesta tarda, finalment el derbi es jugarà finalment a Montilivi.

La junta directiva del club blaugrana ha emès un comunicat dient que "deixa sense efecte la seva disposició a jugar a Miami". Segons el Barça,"s'ha constatat la manca de consens existent al voltant d'aquesta proposta" i tot i recordar que "el club estava i està disposat a desplaçar-se a Miami per jugar un partit de lliga", considera que "mentre no s'assoleixi un acord entre tots els agents implicats, aquest projecte no podrà prosperar".

Per la seva part, el Girona, després de conèixer la decisió dels barcelonins, també ha manifestat aquest vespre que, "davant la decisió del FC Barcelona de no continuar endavant amb el partit que l'havia d'enfrontar al Girona als Estats Units, el club de Montilivi vol expressar el seu respecte a la posició de l'entitat blaugrana. La directiva del Girona també ha manifestat que "continuarà donant suport a les iniciatives que ajudin a promoure la Lliga més enllà de les fronteres de l'estat espanyol, de la mateixa manera i amb la mateixa actitud que ho va fer quan se li va proposar participar en el partit als Estats Units."

El partit està fixat pel dissabte 26 de gener a 3/4 de 9 del vespre. LaLliga fa temps que tenia l'operatiu preparat (vols xàrter, hotels, camps d'entrenament) per facilitar el viatge als dos equips i per compensar els abonats del Girona, però no havia pogut oficialitzar el partit per la falta d'acord. El darrer cartutx de Javier Tebas va ser portar el cas a la justícia, que encara no s'ha pronunciat. Tot i aquests esforços , el darrer moviment del Barça desestimant la possibilitat ha deixat el projecte enfonsat.

D'aquesta manera el derbi es jugarà a Montilivi, com estava previst a inici de temporada, i representarà que el club gironí deixi d'ingressar els 4 milions d'euros que segons diverses fonts s'hauria endut en cas d'haver prosperat la iniciativa americana.