Tocarà conformar-se amb l'empat. I no perquè la victòria no hi fos, que hi era a tocar. Fins els últims tres minuts. Els capricis del calendari van fer que enguany els Reis s'hagin avançat al Girona, i al darrer moment també al Llevant. Bounou, Portu i Aleix Garcia tenien el sac ple amb tres punts que haguéssin permès estrenar l'any 2019 amb optimisme i així seguir endavant amb l'objectiu, però l'equip granota, amb un home menys, va encarregar-se d'afegir-hi el carbó amb l'última diana del partit, obra de Coke. Entre tots tres van fer-ne suficient per diluïr un gol de Morales en la segona part, que va truncar la nit màgica dels gironins per uns instants. Després va tornar a aparèixer el d'Ulldecona fent l'1-2 transformant una falta, i abans havien sigut les aturades del porter marroquí. El cop més dur va arribar a tres minuts del final amb un remat de Coke gairebé sense voler en una indecisió de la defensa. Pitjor que una gerra d'aigua freda. I és que ahir el Girona va veure com s'esvaïa la victòria i va acabar conformant-se amb un empat. Que sí, que és sumar i que acosta a l'objectiu. Però empipa deixar escapar dos punts quan ja els estaves gairebé celebrant.

Més valia no arriscar. Eusebio va preferir no forçar Muniesa, l'home natural per ocupar al carril esquerre i que tornava a la convocatòria després d'una lesió, ni fer patir el jove Valery, que segueix enganxat al primer equip, de la mateixa manera que Paik i ahir, per primera vegada, Àlex Pachón. Per això, va tornar a apostar per Granell, que ja havia mostrat ofici en aquesta posició. Era la gran incògnita, però tampoc va resultar ser cap sorpresa. Amb la solució d'emergència al lateral, el doble pivot va quedar en mans de Douglas Luiz i Aleix Garcia, després que Pere Pons quedés fora per unes molèsties a l'adductor. La resta d'efectius, els de sempre amb Stuani en punta d'atac a punt per millorar els números de l'any passat.

L'equip de Paco López venia amb les mateixes intencions que el Girona. Aprofitar l'aturada de les vacances de Nadal per carregar piles i trencar amb les irregularitats del desembre. Els números van deixar-los en una posició tranquil·la, però més valdrà no badar amb aquesta lliga tan ajustada. Deixant els maldecaps del mercat d'hivern al marge, ambdós van anar a totes. El Girona s'hi va posar de cares amb Portu per davant, però ben aviat l'equip local va reaccionar i Bounou va haver d'intervenir per escapçar les primeres ocasions granotes. Àgil i instintiu, el marroquí va enviar a córner una rematada de Morales que acabava de rebre una assistència de Bardhi (min. 6). Jason va topar amb la defensa blanc-i-vermella i en el rebot, el porter gironí va tornar a aturar la pilota. Sort van tenir-ne dels seus reflexos als primers minuts per guanyar la batalla al Llevant.

Fins que va aparèixer Stuani per recuperar sensacions. El killer va tocar amb el cap una centrada de Portu mirant directament la porteria d'Oier, que la va escapçar. Bar­dhi va respondre amb un cacau des de fora l'àrea, amb una altra mà protigiosa de Bounou. El porter, però, no podia atribuir-se totes les responsabilitats. Aleix Garcia venia de llençar sense èxit una falta perillosa a prop de la frontal, quan Portu va fer el 0-1. El murcià, de la mateixa manera que al 2018, i també a València, tot i que aleshores, a Mestalla, va estrenar l'any Nou amb un xut des del cor de l'àrea que deixava a Oier sense fonaments. Tot després d'una acció de murri de Granell, que va servir ràpidament una falta sobre Borja, agafant la defensa del Llevant badant. El migcampista va posar la pilota allà on la volia Portu, que de volea acrobàtica va superar Oier. Amb el 0-1 el Girona va agafar el control del partit i de la pilota, tot i que va acabar demanant l'hora per arribar al descans amb el marcador a favor.

L'inici de la segona part no era el que convenia al Girona. Bounou va treure un gol de Toño que anava directe a porteria (min. 54) i abans ja havia impedit una rematada de Morales que també era un gol cantat. I Juanpe havia aparegut a l'hora per evitar que una centrada la pogués pescar Jason. Després de tanta insistència i treball defensiu, el Llevant va aconseguir igualar el marcador. Morales va posar l'1-1 al rebre una assistència de Toño García, després d'una pèrdua d'Aleix, amb un xut ras i sec arran de pal. Només va necessitar driblar a Ramalho. Merescut o no, la qüestió era que al Girona acabaven d'enssorrar-li les idees. I aleshores, veient el ruixat, l'empat era més que bo.

Però a vint minuts del final Pedro Porro va col·locar una passada dins l'àrea buscant Stuani, i allà, al límit del penal, va rebre una falta de Postigo, que va ser expulsat amb vermella directa. Aleix Garcia va xutar-la per enviar l'esfèrica dins la porteria, situant l'1-2 que fulminava el guió preestablert. El Girona ho tenia a tocar, i només calia aguantar. Què més es podia demanar, anar amb el marcador a favor, a 20 minuts del final, i contra un rival amb un home menys?

Però no va poder ser. El Llevant va tornar a agafar la paella pel mànec fins que va tornar a trobar l'empat, amb un pèl de fortuna, això sí. Coke, després d'una falta lateral servida per Camuñas, va batre Bounou des de la petita aprofitant una indecisió defensiva de Bernardo, que no va encertar en el rebuig i va deixar la pilota franca.

Llevant: Oier, Jason (Coke, min. 74), Cabaco, Postigo, Rober Pier, Toño (Raphael, min. 85), Vukcevic (Boateng, min. 63), Campaña, Bardhi, Morales i Roger.

Girona: Bounou, Pedro Porro, Ramalho, Juanpe, Bernardo, Granell, Douglas Luiz, Aleix Garcia (Valery, min. 82), Borja García, Portu (Choco Lozano, min. 72) i Stuani.

Gols: 0-1, min. 30, Portu; 1-1, min. 58, Morales; 1-2, min. 70, Aleix Garcia; 2-2, min. 87, Coke;

Àrbitre: Undiano Mallenco. Va amonestar els locals Postigo, Toño García, Barhi. Va expulsar Postigo amb vermella directa (min. 69); i el visitant Stuani.

Estadi: Ciutat de València.