És el que té comptar amb una plantilla curta d'efectius. Normalment, mantens l'aposta de sempre, aquella que mínimament et deixa «satisfet». Fins que falla, perquè no sempre pot donar de si, i aleshores, per no quedar coix d'alguna posició, toca innovar. Tocat per les lesions, Eusebio Sacristán va cedir aquest divendres el control del mig del camp a Douglas Luiz i Aleix Garcia durant el partit davant del Llevant al Ciutat de València. El Girona va acabar empatant 2-2 en l'últim sospir un matx que ja veia acabar amb victòria -s'avançava al minut 70 amb un gol de falta directa i comptava amb un home més-, però, deixant de banda el resultat final, la prova a la medul·lar va sortir força bé al tècnic gironí. Els dos cedits pel Manchester City van estar a l'altura amb contenció i responsabilitat sobre del terreny de joc. Cap dels dos havien coincidit encara com a titulars des que el tècnic de La Seca va aterrar a la banqueta blanc-i-vermella. Sí que van fer-ho en el partit contra l'Osca (1-1), però aquella vegada van comptar amb l'ajuda de Pere Pons. I és que el de Sant Martí Vell és un dels imprescindibles per al conjunt gironí.

Una lesió a l'adductor el mantindrà al marge dels primers compromisos d'aquest mes de gener tan exigent. Per tant, mentre Pere Pons no pugui tornar a treballar al cent per cent i Eusebio consideri que el carril esquerre ha de quedar protegit per Granell perquè Muniesa «ve de quasi un mes sense competir», Douglas i Aleix són l'única opció. Els dos migcampistes van compenetrar-se amb escreix, però, quan semblava que la festa tornava a animar-se, van arribar els canvis. Tot just acabava d'erigir-se com el salvador del partit clavant una pilota des de falta al centre de la porteria (1-2), quan el tècnic va cridar el d'Ulldecona, que marcava el seu primer gol d'aquesta temporada, perquè es retirès. Al seu lloc, va sortir Valery. L'escalenc va passar a ocupar el lateral i Granell va moure's al mig. Canvi de guió i ensurt al final amb un gol de Coke, que agafava per sorpresa tots els presents.

El protagonisme dels «citizen»

Després de l'experiència del primer any dels blanc-i-vermells a l'elit, van sorgir dues posicions ben diferents entre els jugadors del City. A l'estiu, Aleix tenia clara la seva renovació com a cedit, mentre que Douglas no volia sentir a parlar del Girona de cap manera. Acabava de passar un mal any amb Pablo Machín al capdavant i tot apuntava que s'entenia molt bé amb Pep Guardiola. El català veu futur en el brasiler i el volia a la Premier, però uns problemes amb el permís de treball van desfer-ho tot i entre els dos van veure que el millor futur per a Douglas era continuar al Girona, on podria tenir una altra oportunitat amb un nou tècnic. Eusebio va confiar en el migcampista des del primer minut. Va agafar ritme i va mostrar bon futbol, fins que una lesió muscular en el partit de Copa del Rei contra l'Alabès va obligar-lo a quedar-se al marge. Al Girona, els contratemps sempre arriben en els moments més dolços dels futbolistes. Sinó, que ho preguntin a l'altre cedit pel City, Patrick Roberts.

Douglas ja havia jugat més minuts que en tota la temporada passada quan va patir la ruptura a l'isquiotibial, però tot i així els números són bons. De moment, ha jugat 10 partits dels quals 8 ha sigut titular. Entre tot, el brasiler suma 738 minuts. No pot pas queixar-se. Per la seva banda, Aleix Garcia també ha tingut molt a dir fins ara. Cada vegada està més present en els esquemes d'Eusebio, havent disputat un total de 16 partits, 10 d'ells a l'onze inicial, i que deixen 831 minuts sobre el terreny de joc. «Tenen qualitat i la seva tècnica ens permet connectar amb els davanters», destacava l'entrenador.