Indepentdenment de si convé o no classificar-se per als quarts de final de la Copa, la realitat és que l'eliminatòria contra l'Atlètic és ben oberta i es decidirà al Metropolitano. El Girona no només va mantenir a ratlla els Griezmann, Koke, Saúl, Lemar i companyia sinó que, fins i tot, va fer mèrits per endur-se una victòria per a la tornada. Lozano, més fi que de costum, va igualar el golarro inicial de Griezmann i a partir de l'1-1 va ser el Girona qui va gaudir de les millors ocasions. La mala punteria de Doumbia i el travesser van evitar que els d'Eusebio fessin el segon. El resultat, lògicament, és més bo per a un Atlètic que té la Copa com un dels seus objectius. Ara bé, per al Girona ahir era un tastet del partit més important de la setmana, que, sense cap mena de dubte, és el de dissabte contra l'Alabès. Mentrestant, el somni de la Copa continua ben viu.

Les rotacions estaven cantades i Eusebio no va fallar a la seva paraula. La novetat més destacada al marge de l'entrada a l'equip ja prevista d'Iraizoz, Alcalá, Muniesa o Lozano va ser l'estrena de Paik. El coreà, juntament amb Valery, van ser els únics jugadors del Peralada a l'onze titular. L'ivorià Doumbia també va entrar a l'equip un cop superada la lesió. Decidit a apostar per Valery com a carriler esquerrà, Eusebio va mantenir-l'hi situant Ramalho a la dreta amb Muniesa com a central esquerrà. Un poti-poti d'invents per intentar plantar cara a un Atlètic que es presentava amb ben poques rotacions. Simeone, que era a la graderia sancionat, no va estalviar figures i així Griezmann, Lemar, Koke o Saúl van ser titulars.

El duel es presentava desigual d'entrada i més tenint en compte que, mentre l'Atlètic va amb tot a les tres competicions (Lliga, Copa i Champions), el Girona té l'únic objectiu de salvar-se. I ja se sap que davant aquests equips no es pot perdonar gens perquè a la mínima te la claven. I així va ser a les primeres de canvi. Quan encara estava entrant gent a l'estadi, el Choco Lozano ja havia desaprofitat una clara ocasió per avançar el Girona al marcador. L'hondureny va rebre una gran assistència d'Aleix Garcia però va veure com Adán li endevinava la intenció i desfeia el perill. L'avís del Girona no va agradar a l'Atlètic, que va decidir que no volia més ensurts. Només un minut després, Griezmann va rebre al vèrtex dret de l'àrea i va etzibar un cacau inapel·lable que, després de tocar el travesser i amb l'ajuda de l'esquena d'Iraizoz, es va convertir en el 0-1. L'acta li dona el gol a ell.

No havien passat ni deu minuts i el partit ja es posava coll amunt per al Girona. L'Atlètic no patia. Tenia la pilota i arribava amb claredat a la zona de tres quarts. Això sí, sense encara generar ocasions. El domini matalasser era màxxim mentre Douglas Luiz es feia un tip de treure aigua al mig del camp i Aleix Garcia s'oferia i intentava connectar, sense èxit, amb els tres homes més avançats (Paik, Doumbia i Lozano). L'Atlètic mirava d'arriscar el mínim i d'adormir el partit. La becaina dels matalassers a l'equador de la primera part va permetre el Girona fer-se amb el control del partit i gaudir de bones arribades. Tant és així que a punt estaria d'empatar primer en una rematada al núvols de Lozano i, sobretot, en un cop de cap de Doumbia a centrada de Valery que va sortir massa altra. Els bons minuts del Girona trobarien la recompensa al llindar de la mitja hora quan Lozano va rebre d'Aleix Garcia i va enviar una plàstica rosca a l'escaire d'Adán que, tot i tocar la pilota, no va poder que entrés.

El Girona, amb les seves limitacions, competia i plantava cara a un Atlètic que continuava empanat. El perill local arribava sobretot per la banda esquerra on Valery feia el que volia amb Arias. El setge blanc-i-vermell era màxim i l'equip hauria pogut avançar-se al marcador de no haver estat pel travesser. La fusta va escopir un bon cop de cap de Lozano a la sortida d'un córner. El Girona tenia l'Atlètic embotellat al seu camp i feia mèrits per un segon gol. Tot i això, el xiulet de l'àrbitre va ser el millor regal per a un Atlètic glaçat i incòmode amb el joc intens i agressiu del Girona.

Els de Simeone podrien donar gràcies a Déu d'haver arribat a la mitja part amb empat al marcador. Simeone va moure peça a la mitja part fent entrar Correa pel jove Montero. El canvi va reactivar els madrilenys que de seguida van gaudir de dues bones ocasions mitjançant Kalinic. El croat va fer lluir Iraizoz primer amb un cop de cap i després va rematar alt dins l'àera. L'Atlètic era un altre.

Els crits de Simeone havien funcionat i les ocasions a l'àrea d'Iraizoz no s'aturaven. Correa fregaria el segon en una jugada individual que acabar amb la pilota llepant el pal. Tanmateix, el Girona no renunciava a res i en una acció de Ramalho incorporat a l'atac, la pilota va caure a peus de Doumbia que, incomprensiblement, tot sol, va ser incapaç de batre Adán, que va desviar la seva rematada a córner.

El marcador no es movia tot i les oportunitats. El Girona havia contingut els primers minuts de la represa de l'Atlètic i començava a trepitjar amb més perill l'àrea d'Adán. Tot i això l'Atlètic, amb més físic, continuava trepitjant més àrea. Iraizoz tornaria a aparèixer per desviar amb bons reflexes una rematada seca de Vitolo i al cap de poc, Thomas va estar a punt d'aprofitar una badada del navar­rès per superar-lo de vaselina. No va acabar de prémer l'accelerador un Atlètic que al final va semblar donar per bo l'1-1.

GIRONA 1 - 1 ATLÈTIC

GIRONA: Iraizoz; Ramalho, Bernardo, Alcalá, Muniesa, Valery; Douglas Luiz, Aleix Garcia, Paik (Portu, min. 66); 'Choco' Lozano (Borja García, min. 58) i Doumbia (Granell, min. 79).

ATLÈTIC: Adán; Arias, Godín, Giménez, Montero (Correa, min. 46); Rodrigo, Saúl, Koke, Lemar; Griezmann (Thomas, min. 58) i Kalinic (Vitolo, min. 72).

GOLS: 0-1, Griezmann (min. 8); 1-1, 'Choco' Lozano (min. 34).

ÀRBITRE: Hernández Hernández (comitè canari). Ha amonestat Montero i Godín (Atlètic).

ESTADI: Montilivi, 7.770 espectadors.