La derrota de dissabte passat a Eibar (3-0) i, sobretot, la imatge de braços abaixats que va oferir el Girona a la segona part va deixar d'allò més amoïnada l'afició. El coixí de 10 punts respecte al descens quedava reduït a només un i encara gràcies. Una situació que ha generat una nebulosa de nervis i fantasmes a l'entorn aquesta setmana de la qual Eusebio ha intentat aïllar-ne el vestidor.

El tècnic és conscient que l'equip treballa bé però també que «no n'hi ha prou per guanyar partits» i per aquest motiu aquests dies ha fet especial incisió en corregir errades i detalls per tal que arribi el punt d'inflexió que necessita l'equip. Per a Eusebio es tracta d'un partit «molt important» i d'una «oportunitat per canviar la dinàmica per així estar en una millor situació».

Ara bé, arran de la derrota a Eibar, molta gent ha qualificat de «final» el partit d'aquest vespre. Eusebio, tanmateix, no ho veu així. «Són tres punts importants i si guanyem ens anirà bé, però no podem encarar cada partit com si fos quelcom definitiu. Res ho és fins al final. Cal estar tranquils, perquè la Lliga és la competició de la regularitat. Haurem de jugar amb personalitat. Tenir la tensió necessària i no pas nervis», argumentava. El tècnic va detallar que Roberts «encara» no està per competir tot i que «ja fa part de l'entrenament amb el grup», que Doumbia «ja corre» i que Muniesa continua el seu tractament de la lesió.

Eusebio confia que avui sigui el dia en què l'equip vegi recompensada la seva feina amb una victòria alliberadora. «Em molesta veure'm en aquesta situació perquè hem fet tanta feina bé que ens mereixem una altra cosa. Al final arribarà. Hem d'insistir i ser conscients que no en fem prou i cal fer més». En aquest sentit el tècnic va explicar ahir que durant aquesta setmana neta de partits, després de quedar eliminats de la Copa, ha pogut treballar més amb els seus homes. «Hem pogut treballar més tàcticament i físicament, que les altres setmanes potser fèiem més vídeo».

El tècnic admetia «desajustos» a l'hora de «fer la pressió a camp contrari» i de «defensar-nos a la nostra àrea», que ha mirat de corregir. En aquesta línia subratllava el valor de la «humilitat» del club. «Cal continuar sent un equip solidari i compromès en què tothom mantingui la concentració i intensitat. Hi ha hagut detalls en què no hem estat fins. Cal treballar tàcticament i també detalls del dia a dia en què cal ser el màxim d'estrictes possible que es requereix».

Eusebio té clar que, malgrat la situació, els seus homes no jugaran amb nervis sinó amb responsabilitat. «Hem d'estar preparats i encarar-ho amb personalitat i determinació. Cal treure els valors que han servit per fer créixer el club com la solidaritat, unió, esforç, sacrifici i orgull», deia al mateix temps que feia una crida a l'afició a pujar a Montilivi i donar suport al seu equip. Pel que fa al rival, Eusebio va destacar que l'Osca arriba «en un bon moment i amb bones sensacions després d'haver-ho passat malament. Han canviat el sistema i sembla que es troben més segurs». A més a més, Eusebio aposta per «no mirar la resta de rivals» en la lluita per la permanència perquè «debilita».

Per últim, el tècnic blanc-i-vermell va fer una defensa aferrissada de la plantilla i de la bona sintonia amb el director esportiu, Quique Cárcel, a l'hora de perfilar la plantilla durant aquest mercat d'hivern. L'arribada del lateral esquerre gallec Raúl García (Leganés) ha estat l'única per a un equip molt curt d'efectius. No obstant això, Eusebio ja en fa prou. «Tenim el que jo he volgut i el que Quique ha volgut que tinguéssim. Hi ha molta comunicació. Hem entès que els jugadors escollits eren els que volíem i hem reforçat el que volíem», afirmava.