Si Cristhian Stuani compleix el contracte signat fa una mica més d'un mes i que finalitza l'estiu del 2022 i manté el nivell que està ensenyant en aquest any i set mesos que defensa els colors del Girona, se'ns acabaran tots els elogis. Perquè l'uruguaià, que faci el que faci a partir d'ara ja s'ha guanyat una estàtua a la ciutat que presumeixi per sempre d'haver-lo tingut al seu servei, no es cansa d'estripar tots els rècords: amb el seu cinquè doblet de la temporada contra el Rayo Vallecano, no només consolida la seva tercera posició entre els màxims golejadors de la Lliga, amb 15 dianes, sinó que ha pogut igualar Jandro Castro com a màxim golejador de la història del Girona a la LFP. Amb 36 gols dividits al llarg de cinc cursos i 165 partits, l'asturià semblava inabastable. Però Stuani només ha necessitat 56 duels per arribar a la mateixa xifra. Sembla irreal. De fet, el seu ritme supera el que tenia a aquestes altures del curs passat, perquè Stuani portava 13 gols, dos menys dels que ha marcat ara. Va acabar fent-ne 21 i com a cinquè pitxitxi de la millor Lliga del món.

La importància de Stuani arriba a tals extrems, que és el futbolista de Primera Divisió que més punts ha donat al seu equip amb els seus gols: els d'Eusebio li deuen 15 punts a l'uruguaià. Si n'ha marcat 15, l'estadística diu que cada gol que celebra val un punt. Si el Girona aconsegueix la seva segona permanència entre els millors, ja cal que li paguin un sopar. I un altre a Cárcel per avançar-se a tothom i portar-lo a Montilivi.

Cent gols a la Lliga Espanyola

Els gols marcats a Vallecas també han permès que Stuani hagi arribat a una xifra màgica a la Lliga Espanyola: els cent gols. Fets de tots colors i de totes les maneres, el '7' del Girona els ha assolit vestint les samarretes de l'Albacete, el Racing, el Llevant, l'Espanyol i la blanc-i-vermella.

Amb l'Albacete, a Segona i en el seu únic curs, va fixar el seu millor registre golejador fins al moment: 22 gols. També va estar un any al Llevant i al Racing, marcant 8 i 9 gols, respectivament. Amb l'Espanyol va jugar-hi tres temporades i va anotar 25 gols. Els altres 36 els ha marcat amb el Girona.

Si comptem la Copa del Rei, Stuani passa dels 100 als 111 gols, perquè al realitzat durant la nit màgica al Wanda Metropolitano cal sumar-hi els 2 amb el Llevant, els 4 amb el Racing i els 4 amb l'Espanyol.

Stuani, que es va estrenar aquell irrepetible 19 d'agost del 2017, fent el primer gol de la història gironina al màxim nivell contra l'Atlètic de Madrid, va fer el seu primer doblet aquella mateixa nit. Per què esperar, devia pensar l'uruguaià, que ja n'ha lligat més que en tot l'any passat: sota les ordres de Machín va marcar dues vegades en quatre partits, amb Eusebio ja ho ha fet en cinc. El que encara no ha pogut fer és marcar un hat-trick, encara en propietat d'Olunga. Però tot arribarà, oi Stuani?